BANCA_QUE_ET_TOCA_980x90

Castelló prepara una programació plena de música, teatre i activitats especials per a Nadal

El Péndulo | Redacción.- La Regidoria de Cultura, dirigida per Verónica Ruiz, ha programat per al mes de desembre una completíssima agenda cultural plena de música, exposicions, teatre, cinema o circ.

Un dels principals esdeveniments serà el cicle de concerts de ‘Sentim els Parcs’, en el qual Cultura ha previst les actuacions de Tempus Fugit per al diumenge 6 de desembre en el Parc de la Panderola del Grau, Two White en el mateix parc el dilluns 7 i Thaïs Morell per al dimarts 8, també en el Parc de la Panderola. El cicle ‘Sentim els Parcs’ contarà també amb activitats mediambientals i esportives.

A més, una de les exposicions que més curiositat generarà és la de ‘Plasthistoria de la Humanitat’ de la Fundació Educa de Valladolid. Aquesta exposició mostra, amb molta imaginació, una nova visió de la història, una història realitzada amb plastilina i que repassa els moments, les fotografies i els instants més importants que ha viscut la humanitat: Des del Paleolític que ens va fer humans a la conquesta de l’espai o a l’actual món globalitzat en el qual ens trobem. El visitant passejarà entre Les Creuades o pel Renaixement, on tindrà l’oportunitat de veure com Miguel Ángel talla “el seu” David o com Francisco de Goya pintava una ‘maja’ vestida com qui pinta a una nua. L’exposició estarà oberta des del 9 de desembre fins al 9 de febrer en el Planetari del Grau.

Thaïs Morell.
image-277231

En el terreny de les exposicions també podrem trobar la de ‘Carles Salvador i el seu temps’, de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i que es podrà visitar en el Centre Municipal de Cultura des del 21 de desembre fins al 8 de gener. També l’exposició ‘Historia de les Casernes de Castelló’ en el Museu d’Etnologia de Castelló entre el 23 de desembre i el 17 de gener.

Quant al teatre, Verónica Ruiz ha programat el cicle Castelló a Escena per al cap de setmana del 19 i 20 de desembre en el Teatre del Raval, on la companyia ‘L’Enfilat’ representarà l’obra ‘Raig de sol’. A més, en el mateix teatre també es podrà gaudir de l’obra ‘Ovidi al Cub’ el dia 18 de desembre.

Per als més enganxats al teatre, també podran participar d’una Aula Oberta de la Escola Municipal de Teatre de Castelló que el dia 22 oferirà a les 19 i les 20 hores un taller per a grups per a iniciació i perfeccionament de la tècnica teatral en el Teatre del Raval.

A més, la música tornarà a estar present gràcies al Festival Internacional de Música de Cambra amb el concert ‘Camerata de Castelló’ interpretat per Alberto Agut (clarinet), Sono Tozuda (violí) i Óscar Diago (oboè). El concert serà interpretat el dia 16 de desembre a les 11 hores en el Conservatori Superior de Música Salvador Seguí, el dia 17 a les 20:00 hores en el Teatre del Raval, i el dia 19 a les 17:30 hores en el Pati de les Aules de la Diputació.

D’altra banda, la música de banda tindrà també el seu protagonisme amb dos concerts el dia 6 de desembre. A les 12 hores en la Plaça Major actuarà la Banda Municipal de Vilafamés i a les 13 hores la Banda Municipal de Castelló.

El tradicional cicle ‘Dóna i cinema’ projectarà en el Teatre del Raval la pel·lícula ‘El week-end’ el dia 16 a les 18:30 hores. En finalitzar la projecció del film es realitzarà un debat sobre la realitat que mostra el mateix.

Finalment, les IV Jornades d’Arqueologia de la Comunitat Valenciana se celebraran els dies 11, 12 i 13 de desembre en el Saló d’Actes del Museu de Belles Arts de Castelló. L’acte inaugural serà el dia 11 a les 10:00 hores. A partir de llavors durant el divendres i dissabte en horaris de matí i vesprada hi haurà sessions científiques i el diumenge es realitzarà una excursió per la ciutat de Castelló.

Cal destacar que aquesta programació és només una part de tot el previst per al mes de desembre, ja que a partir del dia 16 de desembre començarà també una programació especial de Nadal amb un munt de concerts, corals, pessebres vivents, nadales en directe, música tradicional i una programació paral·lela especial per a famílies amb teatre i circ per a totes les edats.

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.