Castelló presenta el nou pont sobre el riu Sec, amb una inversió d’1,5 milions i un any d’execució

L’alcaldessa, Amparo Marco, destaca que aquesta infraestructura “connecta barris, acosta dotacions i suposa l’engegada de la major inversió de fons europeus amb l’estratègia EDUSI”

Carril ciclista, pas per als vianants, dos carrils de circulació, zones enjardinades, pèrgoles per a donar ombres i un mirador sobre el riu Sec. Així serà el nou pont sobre el riu Sec que connectarà l’avinguda de l’Alcora i el Raval Universitari a través de la prolongació del carrer Jesús Martí Martín. L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, el regidor d’Ordenació del Territori, Rafa Simó, i la tinent d’Alcaldia del Districte Oest, Verònica Ruiz, han presentat avui aquesta nova infraestructura en la qual l’Ajuntament de Castelló invertirà 1,5 milions d’euros i que tindrà un període d’execució d’un any a partir de l’adjudicació de l’obra.

L’alcaldessa de Castelló ha destacat que es tracta d’una infraestructura amb “vocació de ciutat, que ajudarà a connectar barris i acostarà dotacions amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida dels veïns i veïnes que viuen a un costat i a l’altre del riu Sec”. A més, Amparo Marco ha subratllat que “la presentació d’aquest projecte suposa l’engegada de la major inversió de fons europeus en la història de Castelló gràcies a l’estratègia EDUSI cofinançada per l’Ajuntament i la UE a través dels fons Feder”.

Aquest pont també està arreplegat en el Pla General Estructural, un dels dos documents de planificació urbanística que integren el Pla General de Castelló i la versió preliminar del qual es preveu aprovar en el ple del pròxim 21 de desembre per a, a partir de gener, obrir el període d’exposició pública. De fet, ha recordat Marco, “avui mateix la Junta de Govern Local ha donat llum verda a aquesta versió inicial, juntament amb el seu estudi ambiental i territorial estratègic i documents complementaris així com el seu pla de participació pública per al seu debat en ple i posterior submissió a participació pública i consultes”.

Marco ha reiterat la importància d’aquest projecte “per diverses raons. Una d’elles, és que elimina la barrera urbanística que encara separa la zona Oest de la resta de la ciutat. Una altra és la millora de la qualitat de vida que resideixen en la zona i, especialment, dels estudiants d’aquest costat del riu que diàriament acudeixen a l’institut. I un tercer objectiu que s’aconsegueix és el de modernitzar la ciutat, fer-la més accessible i amb una mobilitat més sostenible”.

El regidor d’Ordenació del Territori, Rafa Simó, ha explicat que aquest nou pont, el projecte del qual ha rebut el vistiplau de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX), es recolzarà sobre dos pilars situats a cada marge del riu amb una llum de pas o obertura –distancia entre pilars- de 40 metres de longitud sobre el jaç, tindrà una amplària de 13 metres i una altura sobre el riu de 6 metres. “En la seua part més funcional, comptarà amb un carril bici, connexió per als vianants a través de vorera i dos carrils per a tràfic rodat, un per cada sentit de circulació, que s’acompanyaran de mesures d’ordenació del tràfic per a afavorir la prioritat del pas de residents i impedir que es convertisca en una ruta d’accés directe a la Universitat. Perquè el que volem és que aquest pont facilite la vida als veïns del Raval Universitari, de l’avinguda de l’Alcora i de la resta de grups”.

Respecte a la part més urbanística, ha afegit Simó, es projecten pèrgoles per a dotar al pont d’àrees d’ombra, zones enjardinades, enllumenat i un mirador sobre la ribera del riu Sec, que l’Ajuntament de Castelló pretén convertir en un eix vertebrador ambiental, ciclista i per a vianants. Finalment, el regidor ha apuntat que aquest nou pont també implicarà l’ampliació de la rotonda existent en l’encreuament de l’avinguda de l’Alcora amb la Quadra Saboner. Quant a terminis, el regidor Rafa Simó ha informat que “la previsió és que les obres puguen concloure a la fi del primer trimestre de 2019”.171211 presentación puente Río Seco (2)

Per la seua banda, la tinent d’Alcaldia del Districte Oest, Verònica Ruiz, ha manifestat la seua “alegria” perquè “la presentació d’aquest projecte és la materialització d’una demanda manifestada en moltes juntes de districte”. I ha afegit: “És un pont pensat per a les persones per a cosir els barris d’aquest microurbanisme que facilita la vida de veïns i veïnes, amb coses tan importants com facilitar el trajecte dels estudiants que acudeixen a estudiar a l’IES Bovalar”.

Cal recordar que l’Ajuntament de Castelló va adquirir per 440.000 euros fa quasi un any una parcel·la de 4.700 metres quadrats, situada entre l’avinguda de l’Alcora i el riu Sec, imprescindible per a poder executar aquesta actuació que millorarà la mobilitat, facilitarà la connexió ciclista i per a vianants entre l’avinguda l’Alcora i barris com Crémor, San José Obrer o el Grup Rosario amb el Raval Universitari.nou pont riu secOK
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.