Castelló preveu potenciar els guals temporals per a facilitar més espai d’aparcament en la via pública

rafa-simó-urbanismo-ayuntamiento-de-castellón-400x250La nova ordenança planteja dos tipus de guals que possibiliten l’estacionament en determinats horaris

Castelló preveu actualitzar el seu ordenança de guals amb l’objectiu d’ajustar-se millor a les demandes ciutadanes. La Regidoria d’Ordenació del Territori, a través de les àrees de Mobilitat Urbana i Activitats, planteja potenciar els guals temporals o horaris per a alliberar el major espai possible d’aparcament en la via pública i facilitar que es puga estacionar enfront d’un local o immoble en finalitzar la seua jornada laboral. Per a açò, segons ha explicat el regidor de Mobilitat Urbana, Rafa Simó, la nova ordenança incorpora tres tipus de gual, dos dels quals compatibilitzen la restricció del gual amb l’aparcament en funció de diferents horaris. L’ordenança, que ha rebut llum verda per part de la Junta de Govern Local, haurà de ser aprovada pel ple perquè entre en vigor.

Juntament al gual permanent, es regula també un gual horari que funcionarà durant tota la setmana de 8:00 a 20:00 mentre que la resta d’hores podrà utilitzar-se com una plaça d’aparcament més pel públic en general per a aparcar. I s’incorpora un nou gual d’horari especial que s’utilitzarà de 16:00 a 10:00 de l’endemà, excepte festius. La resta del temps, és a dir, de 10:00 a 16:00, la reserva d’espai quedarà lliure en la modalitat d’estacionament en superfície regulat ORA.

Aquest gual d’horari especial es podrà autoritzar per a aparcaments d’habitatges unifamiliars situats en el carrer Rosa Maria Molas, Pintor Carbó, Columbretes, Ferran el Catòlic, avinguda Chatellerault, Jacinto Benavente, avinguda Vila-real, Barcelona i encreuament del Riu Sec fins a connectar amb Rosa Maria Molas. En el Grau, la zona inclouria el Camí Serradal, Avinguda Els Pins, Harley Davidson, avinguda Ferrandis Salvador, Passeig Bonavista, Treballadors de la Mar, carrer La Sardina, Del Sorell i prolongació dels grups Sant Roc i Sant Pere.

Les plaques de senyalització dels guals, una vegada concedida la preceptiva autorització, s’adaptaran a cadascun dels tres tipus de gual. El fons d’aquesta placa de senyalització serà groc per als guals permanents; de color verd per als guals horaris i de color blau per als guals d’horari especial.

L’autorització del gual es concedirà per la Junta de Govern Local i quedarà condicionada a la realització, si escau, de les obres necessàries en el tram de vorera, via o espai públic afectat pel gual per a la materialització física de l’entrada i eixida de vehicles i de la correcta senyalització vertical i horitzontal.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.