Castelló rebrà 10,1 milions de fons europeus per a una estratègia de desenvolupament urbà sostenible

junta-govern-fons-feder
image-425405
El regidor Rafa Simó destaca que aquest projecte és un dels seleccionats entre 269 iniciatives presentades a nivell estatal

L’Ajuntament de Castelló invertirà 20,2 milions d’euros per a impulsar una estratègia de desenvolupament urbà sostenible i integrat (EDUSI) dels quals la Unió Europea finançarà la meitat. El Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques ha concedit les ajudes sol·licitades per la Regidoria d’Ordenació del Territori, dirigida per Rafa Simó, per a desenvolupar un projecte de ciutat en el qual la UE, mitjançant el programa operatiu de Creixement Sostenible FEDER 2014-2020, aportarà 10,1 milions d’euros i els 10,1 restants es finançaran amb fons propis de l’Ajuntament de Castelló.

El regidor d’Ordenació del Territori, Rafa Simó, ha destacat que la concessió d’aquestes ajudes europees per valor de 10,1 milions “és una excel·lent notícia” que avala el projecte impulsat per l’àrea de Desenvolupament de la Ciutat i Sostenibilitat, coordinada per Fernando Calduch. Simó ha recordat que aquest programa planteja actuacions per a la rehabilitació d’espais urbans degradats com el barri Crèmor i els confrontants de l’avinguda de l’Alcora; la promoció de models de transport alternatius al motoritzat privat; el foment del patrimoni natural existent; una major eficiència energètica; la consolidació de la ciutat ja construïda; la diversificació del teixit productiu i l’avanç cap a una Smart City en administració electrònica i Open Goverment.

Simó ha subratllat que aquesta estratègia de desenvolupament sostenible impulsada per l’Ajuntament de Castelló “ha sigut un dels projectes seleccionats entre els 269 presentats a nivell estatal, la qual cosa reflecteix l’alt nivell d’exigència d’aquesta convocatòria l’import global de la qual en ajudes ascendia a 730,9 milions d’euros”. D’aquest import global, el Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques havia assignat 83 milions a la Comunitat Valenciana.

En aquest sentit, l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha insistit que “al gener presentem aquesta estratègia per convicció, perquè creiem que és el que correspon a una ciutat que vol mirar al futur, i la resolució del Ministeri amb la concessió d’aquests 10,1 milions en fons europeus reflecteix que estem en el bon camí”.

“La de Castelló és una de les 10 iniciatives de la Comunitat Valenciana que han resultat seleccionades entre les 28 presentades a nivell autonòmic en aquesta primera convocatòria i, a més, amb un dels imports més elevats, un total de 10,1 milions d’euros, solament per sota de València i d’Alacant”, ha apuntat el regidor responsable de l’àrea d’Ordenació del Territori. En la província, a més de l’estratègia sostenible de l’Ajuntament de Castelló, també s’han seleccionat les de Borriana i una conjunta de Benicarló i Vinaròs.

 

L’alcaldessa, Amparo Marco, ha reiterat que aquest programa permetrà “desenvolupar accions encaminades cap a la consecució d’una ciutat intel·ligent, sostenible i integradora”. La resolució del Ministeri d’Hisenda confirma que es tracta d’una “estratègia necessària per a un desenvolupament urbà de qualitat i equilibrat des d’una perspectiva social, ambiental i econòmica”, ha defensat la primera edil.

 

L’estratègia presentada per l’Ajuntament de Castelló realitza una identificació inicial de problemes, inclou una anàlisi del conjunt de l’àrea urbana des d’una perspectiva integrada, un diagnòstic de la situació de l’àrea urbana identificant les necessitats i problemàtiques així com els seus actius i potencialitats. El desenvolupament d’aquesta estratègia comptarà amb la participació ciutadana gràcies a la creació d’un grup de suport local i aprofitant mecanismes de participació existents com a consells i fòrums formats per agents econòmics, socials i institucionals.

 
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.