BANCA_QUE_ET_TOCA_980x90

Castelló reprèn les sessions de tutorització per a optimitzar els horts urbans

161103-mercado-de-la-naranja-7
image-435632
La regidora d’Agricultura Sara Usó destaca que aquestes sessions permeten resoldre dubtes i aconsellar sobre els cultius de temporada

La Regidoria d’Agricultura ha reprès les sessions de tutories en els horts urbans municipals amb l’objectiu d’optimitzar el seu ús. Aquestes sessions, impartides per l’enginyer tècnic agrícola César Roures, de la Cooperativa Agrícola Sant Isidre de Castelló, “pretenen resoldre els dubtes que puguen tenir els usuaris i usuàries dels horts urbans, aconsellar-los sobre els productes de temporada, actuar davant possibles contratemps, etcètera”, segons ha explicat la regidora Sara Usó que s’ha reunit amb Roures per a valorar l’inici d’aquesta nova ronda de tutoritzacions.

Aquesta iniciativa s’ha engegat gràcies al conveni de col·laboració subscrit entre ambdues entitats “per a promoure una eina àgil i propera que ajude a resoldre els dubtes de les persones que tenen una parcel·la en els horts urbans de la nostra ciutat”, ha afegit Usó.

Segons han explicat, s’aprofita aquest moment de canvi de cultiu, dels cultius d’estiu als d’hivern, per a reprendre aquesta activitat. Les sessions se celebren entre setmana (2 dies a la setmana) de 12:00 a 13:30, i dissabtes alterns d’11:00 a 13:00. Durant aquest mes de novembre, Roures visitarà un total de cinc horts urbans: el del carrer Juan Herrera, on es va iniciar aquesta nova temporada del programa de tutorització; el de Fernando el Catòlic; el del carrer Onda; el del camí Serradal i el del Patronat d’Esports.

L’enginyer agrícola de la Cooperativa Sant Isidre ha explicat que fins al moment les principals consultes s’han resumit sobre els problemes per l’excés d’humitat detectada en alguns cultius (seguien regant igual que a l’estiu) i per la possibilitat d’allargar els cultius d’estiu.

 

 

 

 

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.