Castelló serà la seu de la primera cita ‘Mujer, Energía y Deporte’ del Consell Superior d’Esports i Iberdrola

El tour d’aquesta iniciativa per promoure l’esport femení i donar visibilitat a atletes rellevants comptarà amb l’actuació de Soraya, representant d’Espanya a Eurovisió el 2009

img_2029

Castelló es convertirà aquest cap de setmana en la primera ciutat espanyola que acull el tour ‘Energía, Mujer y Deporte, una iniciativa que naix a partir del programa Universo Mujer del Consell Nacional d’Esports i que compta amb el finançament d’Iberdrola. Durant els dies 12 i 13, dissabte i diumenge, unes grans instal·lacions de vora 5.000 metres quadrats ocuparan el parc Ribalta per oferir activitats esportives a tot el públic i per donar visibilitat a les fites aconseguides per les dones.

L’Ajuntament de Castelló s’ha implicat en la proposta a través de les regidories d’Esports i d’Igualtat per tal d’assolir els objectius que marca el Consell Superior d’Esports en el plantejament del tour. En primer lloc, ‘Mujer, Energía y Deporte’ busca promoure el desenvolupament de la dona i l’evolució personal dins de la societat i aconseguir la millora i la transformació social a través dels valors de l’esport femení.

Al respecte, el regidor d’Esports, Enric Porcar, ha assegurat que “el treball d’aquest equip de govern i de les àrees de la regidoria o del Patronat se centra en promoure l’esport entre tot tipus de públic; pel que fa a les dones, allò que busquem és que continuen practicant exercici físic després de l’etapa escolar, moment on moltes abandonen l’hàbit”. Porcar ha convidat “a dones de totes les edats a practicar esport aquest cap de setmana de la manera que millor se’ls adapte, ja que l’oferta ubicada al parc Ribalta serà molt àmplia”.

 

Així, a les instal·lacions esportives patrocinades per Iberdrola durant dissabte i diumenge, s’hi podran practicar triatló, gimnàstica, futbol, handbol, voleibol, piragüisme, bàdminton i rugby. L’horari d’aquestes activitats serà de 12.00 a 20.00 hores dissabte i de 10.00 a 14.00 hores diumenge. Les participants estaran acompanyades, en tot moment, per ambaixadores esportistes que han aconseguit èxits en la seua modalitat en els darrers anys.

 

En aquest sentit, la regidora d’Igualtat, Ali Brancal, ha destacat que “l’esport és un dels àmbits on més es pot veure la discriminació vers les dones, ja que la nostra tradició cultural de naturalesa masclista ha limitat la participació de la dona en el món esportiu des de sempre”. Brancal ha recordat que “la incorporació de la dona a la pràctica de l’esport ha estat una de les primeres fites que es van aconseguir anys enrere” i ha instat les administracions i les empreses a “desenvolupar un model que done valora a la plena participació de la dona en tots els aspectes de l’esport”.

 

Per això, Universo Mujer del Consell Superior d’Esports busca profunditzar en la dimensió social i cultural de l’esport per impulsar un canvi en l’estil de vida dels espanyols i activar la promoció de l’exercici físic entre les dones a través d’esdeveniments i campanyes comunicatives. Els objectius que integra aquest projecte són, entre altres, aconseguir el lideratge de la dona en la societat, la formació com a element d’excel·lència per als esportistes, destacar el rol de l’esportista femenina al llarg de la història i la promoció del valor de l’esport femení.

 

Per complementar l’acte, ‘Mujer, Energía y Deporte’ comptarà amb el concert de Soraya Arnelas, representant d’Espanya a Eurovisión l’any 2009, que serà dissabte a les 19.00.

 

 
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.