Castelló signa amb Creu Roja un projecte d’atenció integral i apoderament a dones víctimes de la violència de gènere

Conveni JuntesEl conveni ‘Juntes’ consisteix en la creació d’una xarxa de suport psicosocial format per dones resilients

L’Ajuntament de Castelló de la Plana, per iniciativa de la Regidoria d’Igualtat que encapçala la vicealcaldessa  i regidora Ali Brancal, ha signat un conveni de col·laboració amb l’Oficina Provincial de Creu Roja Espanyola a Castelló per al desenvolupament del projecte d’atenció i apoderament a dones víctimes de violència de gènere ‘Juntes’.

Brancal ha explicat que el conveni “consisteix en la creació d’una xarxa de suport psicosocial format per dones resilients i acompanyament a dones víctimes de violència de gènere en el seu procés rehabilitador i d’apoderament personal i social”. D’aquesta manera, Creu Roja atén a les dones que s’envien des del Servei d’Igualtat d’Oportunitats.

El projecte es concreta en el desenvolupament d’activitats d’acompanyament físic, per la gestió i suport de gestions i tramitacions que faciliten la integració, així com d’acompanyaments emocionals perquè la víctima tinga la possibilitat de compartir espais d’oci i benestar, ja que la sensació de soledat i angoixa són indicadors comuns en les dones víctimes de la violència de gènere. A més, també contempla tallers, cursos i activitats lúdiques complementaries per treballar en processos de canvi d’apoderament i autoestima, afrontar situacions d’estrés i moments de tensió, així com fomentar la unió i cohesió grupal. Totes aquestes activitats estan supervisades per l’equip tècnic i la psicòloga del projecte.

Per tal de desenvolupar els objectius de ‘Juntes’, dirigit especialment a aquelles dones en situació de dificultat social que pateixen o han patit violència de gènere, l’Ajuntament de Castelló abona a Creu Roja Castelló 8.000,00€.

 

“L’experiència que té Creu Roja en l’abordatge de diferents situacions fa que ens interesse especialment que siguen qui ho desenvolupen perquè també compten amb altres serveis com el d’orientació laboral o altres activitats de temps lliure amb xiquets i xiquetes”, ha manifestat Brancal.

 

Així mateix, la vicealcaldessa i regidora Brancal, ha expressat la seua satisfacció amb el conveni perquè “cada volta va a més, és més conegut i dóna suport a cada vegada més dones”.

Castellón firma con Cruz Roja un proyecto de atención integral y apoderamiento a mujeres víctimas de la violencia de género

El convenio ‘Juntes’ consiste en la creación de una red de apoyo psicosocial formado por mujeres resilientes

El Ayuntamiento de Castellón de la Plana, por iniciativa de la Concejalía de Igualdad que encabeza la vicealcaldesa y regidora Ali Brancal, ha firmado un convenio de colaboración con la Oficina Provincial de Cruz Roja Española en Castellón para el desarrollo del proyecto de atención y empoderamiento a mujeres víctimas de violencia de género ‘Juntes’.

Brancal ha explicado que el convenio “consiste en la creación de una red de apoyo psicosocial formado por mujeres resilientes y acompañamiento a mujeres víctimas de violencia de género en su proceso rehabilitador y de empoderamiento personal y social”. De este modo, Cruz Roja atiende a las mujeres que se envían desde el Servicio de Igualdad de Oportunidades.

El proyecto se concreta en el desarrollo de actividades de acompañamiento físico, por la gestión y apoyo de gestiones y tramitaciones que facilitan la integración, así como de acompañamientos emocionales para que la víctima tenga la posibilidad de compartir espacios de ocio y bienestar, puesto que la sensación de soledad y angustia son indicadores comunes en las mujeres víctimas de la violencia de género. Además, también contempla talleres, cursos y actividades lúdicas complementarías para trabajar en procesos de cambio de empoderamiento y autoestima, afrontar situaciones de estrés y momentos de tensión, así como fomentar la unión y cohesión grupal. Todas estas actividades están supervisadas por el equipo técnico y la psicóloga del proyecto.

Para desarrollar los objetivos de ‘Juntes’, dirigido especialmente a aquellas mujeres en situación de dificultad social que sufren o han sufrido violencia de género, el Ayuntamiento de Castelló abona a Cruz Roja Castelló 8.000,00€.

“La experiencia que tiene Cruz Roja en el abordaje de diferentes situaciones hace que nos interese especialmente que sean quiénes lo desarrollan porque también cuentan con otros servicios como el de orientación laboral u otras actividades de tiempo libre con niños y niñas”, ha manifestado Brancal.

Así mismo, la vicealcaldesa y concejala Brancal, ha expresado su satisfacción con el convenio porque “cada vez va a más, es más conocido y apoya a cada vez más mujeres”.

 
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.