Castelló s’uneix al projecte CEPPI per a cercar solucions energètiques més sostenibles

El programa ajudarà a dissenyar i implementar processos de compra pública que milloren l’eficiència energètica de la ciutat

L’Ajuntament de Castelló s’ha unit al projecte CEPPI (Coordinated energy-related PPI actions for cities), cofinançat pel Programa Marc Horitzó 2020, el programa per a la Recerca i la Innovació de la Comissió Europea. Mitjançant aquest projecte, en el qual també participen les ciutats de Birmingham (Regne Unit), Budapest (Hongria), Wroclaw (Polònia) i València, Castelló espera millorar la seua eficiència energètica a través del disseny i la implementació de polítiques correctes de compra pública innovadora.

Castelló uneix els seus esforços amb la resta de ciutats participants per a cercar solucions energètiques més sostenibles a través d’un enfocament de la contractació a favor de la innovació. Entre totes demostraran que, en intervenir selectivament en les licitacions públiques programades, el consum d’energia es pot reduir i, en conseqüència, també les emissions de gasos d’efecte hivernacle.

L’objectiu d’aquest projecte de 3 anys és estalviar (en el conjunt del consorci) almenys 33 GWh/any i impulsar la transformació del mercat cap a productes energètics de construcció i serveis més sostenibles.

Així, en aquestes cinc ciutats es posarà en pràctica un programa formatiu destinat a proveir, a curt termini, als agents públics involucrats dels coneixements essencials per a dur a terme el disseny i implementació de processos de compra pública que milloren l’eficiència energètica de les seues ciutats.

Per a aconseguir els objectius es realitzaran diverses accions: capacitació dels responsables de compres, engegada de la contractació pública d’ofertes innovadores que incloguen especificacions d’eficiència energètica, convidant-se als proveïdors a participar en el diàleg amb les autoritats públiques per a analitzar què solucions innovadores es poden aplicar.

El projecte s’iniciarà amb un estudi de cada ciutat per a identificar els punts de referència d’eficiència energètica i les pròximes licitacions públiques que poden proporcionar una oportunitat per a aplicar aquests criteris innovadors de contractació i aconseguir els objectius d’estalvi energètic.

El projecte CEPPI és el primer enfocat en compra pública innovadora finançat pel programa per a la Recerca i la Innovació de la Comissió Europea i, per açò, les seues conclusions seran un referent per a futures propostes.

 

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.