BANCA_QUE_ET_TOCA_980x90

Castelló triplica el nombre de menors atesos en menjadors escolars en la campanya d’estiu

040612menjador2+El regidor de Benestar Social, José Luis López, destaca que el grau de participació evidencia la rendibilitat social del projecte

L’Ajuntament de Castelló ha triplicat el nombre de menors en risc d’exclusió social atesos en menjadors escolars durant els mesos de juliol i agost. La campanya d’enguany s’ha tancat amb un total de 544 menors atesos enfront dels 178 de 2014 amb un increment de sol 1.500 euros en el pressupost respecte a l’exercici anterior. El regidor de Benestar Social, José Luis López, ha destacat que “aquestes dades demostren que complim amb el nostre compromís, el de l’alcaldessa i el d’equip de Govern, que cap xiquet ni xiqueta en risc d’exclusió social es quedaria sense almenys un menjar al dia”. Benestar Social ha destinat enguany 20.533 euros en el servei de catering enfront dels 19.038,25 euros de l’any anterior.

El responsable de l’àrea de Benestar Social ha detallat que es van derivar al servei de menjadors escolars de juliol i agost a 643 menors dels quals s’han beneficiat 544. La diferència entre una dada i un altre respon a diferents casuístiques, com la renúncia per part de les famílies a acollir-se al servei de catering.

Aquest servei de menjadors escolars s’emmarca dins de la Campanya Municipal d’Animació de l’Estiu que inclou tres projectes: *Temps d’*Esplai, Veuen a la Pineda -des dels quals s’ofereix el servei de menjadors- i Oci Educació Especial. En global, la campanya ha suposat la participació de 965 menors enfront dels 418 de l’any anterior malgrat disposar del mateix pressupost (81.880,64 euros en 2015 enfront dels 81.856,35 euros).

“El grau de participació evidencia la rendibilitat social dels projectes inclosos en la Campanya d’Animació de l’estiu. A més, l’oportunitat d’incloure el servei de menjador ha suposat un suport real a les famílies que han acreditat dificultats per a cobrir les necessitats bàsiques d’alimentació durant els mesos de juliol i agost”, ha subratllat José Luis López.

El regidor també ha recordat que “la intenció de l’equip de Govern era conèixer quina era la realitat de la pobresa que existeix entre els menors en la nostra ciutat i aquestes dades ens permeten tenir aqueixa radiografia de la situació i, a partir d’ara, treballar per a millorar la campanya en 2016”.

El balanç de la campanya demostra també una major eficiència en l’ús dels recursos públics ja que amb un pressupost similar per a la Campanya Municipal d’Animació de l’Estiu “s’ha aconseguit arribar a un nombre major de menors, 965 enguany enfront de les 418 de 2014”.

Aquesta acció se sumisca a altres mesures impulsades pel Govern municipal en matèria de Benestar Social com l’increment en 300.000 euros de la partida d’emergència social per a l’exercici de 2015 o l’increment dels vals de compra per a productes de primera necessitat (alimentació i higiene) per a 2016, que passaran dels 200.000 euros pressupostats enguany als 600.000 del que ve.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.