Catarroja inicia la rehabilitació del camp de futbol Mundial 82 amb vista a la seua reapertura la pròxima temporada

València Notícies | Redacció.- L’Ajuntament de Catarroja ha començat les obres de reparació del camp de futbol Mundial 82 que permetran reobrir aquesta emblemàtica instal·lació, que va haver de ser clausurada fa ara un any a causa del perill que representaven per a la seguretat dels usuaris els greus danys estructurals detectats. Els treballs, que van començar la setmana passada, se centraran a corregir les deficiències de la instal·lació elèctrica i d’il·luminació; així mateix, està previst reformar els vestuaris. La inversió ascendeix en el seu conjunt a 180.000 euros, dels quals la Diputació de València aportarà 130.000 euros.

El regidor d’Esports de Catarroja, Alejandro García, ha assenyalat que paral·lelament a les obres, des de l’ajuntament s’està “treballant en l’elaboració d’un pla de manteniment que mantinga en perfecte estat el camp de futbol, la deterioració del qual es devia fonamentalment a la desídia i l’abandó durant massa anys”. García ha afegit que confia que les instal·lacions estiguen llistes per al seu ús per a la pròxima temporada, que comença en el mes de setembre. No obstant açò, el consistori continuarà destinant més diners a la reforma de la resta de les instal·lacions fins que estiguen en perfectes condicions.

El presidente Jorge Rodríguez y la diputada Isabel García.

El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ha assegurat que el més destacable d’aquesta actuació és que “no parlem d’obres faraòniques o megaprojectes que després queden sobre el paper, sinó de la resolució d’un problema concret i real, com és la impossibilitat d’utilitzar una instal·lació que ja existeix però que necessita ser recuperada i que gràcies a aquesta actuació podrà tornar a ser utilitzada per part de tots els veïns i veïnes”.

En aquests moments els operaris estan treballant per a substituir les torres d’il·luminació que, segons un estudi tècnic, estaven deteriorades fins al punt de córrer el risc de poder caure a causa de la falta de manteniment. Les torres ja s’han retirat i ara els treballs se centren en els fonaments de les noves instal·lacions d’il·luminació. En concret, són quatre torres de 20 metres d’altura que incorporaran un nou sistema d’enllumenat led per a millorar l’eficàcia energètica.

La il·luminació serà uniforme per a no dificultar la visió dels jugadors i el públic. El sistema tindrà dos nivells. El primer està previst per als entrenaments, l’esport escolar i recreatiu, mentre que el segon, d’una intensitat major, s’utilitzarà per a les competicions.

Una altra de les intervencions previstes és la reforma dels vestuaris, en els quals es va a substituir una part del revestiment i es renovaran les instal·lacions sanitàries, elèctriques, i de lampisteria, a més de les dutxes. Els nous vestuaris seran completament accessibles, de manera que puguen ser utilitzades per persones amb mobilitat reduïda.

Obert la pròxima temporada

L’Ajuntament de Catarroja va recuperar la titularitat municipal del camp l’any passat. Després de realitzar una auditoria tècnica es va veure obligat a clausurar-ho al maig de 2016 a causa de la deterioració de les instal·lacions i del perill per als usuaris per falta de manteniment de la Federació Espanyola de Futbol, que era qui ho gestionava des de l’any 1984.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.