Cebrián planteja la creació de la Càtedra de Canvi Climàtic com una aportació de coneixement a les polítiques ambientals

La consellera d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenrotllament Rural, Elena Cebrián, ha destacat que la Càtedra que s’ha creat per mitjà de conveni amb la Universitat Politècnica de València (UPV), aportarà major coneixement a la presa de decisions polítiques per a enfrontar-nos al repte del canvi climàtic.

Després de la firma del conveni de creació de la Càtedra de Canvi Climàtic amb el rector de la UPV, Francisco Mora, Elena Cebrián ha reivindicat el paper del coneixement i la divulgació en les polítiques d’adaptació i mitigació del canvi climàtic. L’objectiu de la Càtedra és informar, formar i conscienciar a la comunitat universitària, sobre la necessitat d’integrar el canvi climàtic en les solucions tècniques, en els seus respectius àmbits d’actuació professional: enginyeria, arquitectura, obra civil, gestió forestal, agricultura o en qualsevol altre àmbit en què desenrotllen la seua activitat.

El rector Francisco Mora ha declarat que el canvi climàtic ha deixat de ser ja un fenomen exclusiu d’experts. “És un tema que preocupa i que, per tant, involucra ciutadans i a la societat en el seu conjunt. Per això, hem volgut que esta càtedra siga un instrument no sols per a la investigació i per a la formació, sinó també per a la conscienciació”.

En esta línia, i acompanyada pel secretari autonòmic de medi ambient, Julià Álvaro, la consellera ha subratllat que es tracta de contribuir al desenvolupament d’una societat menys intensiva en carboni i, sobretot, conscienciada sobre la necessitat de reduir les emissions de gasos d’efecte d’hivernacle i de desenrotllar mesures d’adaptació, a les noves condicions que ens fan vulnerables al canvi climàtic.

Cebrián s’ha mostrat convençuda de que esta Càtedra, que dirigirà el professor Manuel Pulido, constituirà un espai de debat i d’exercici d’activitats perquè tant docents com els futurs professionals formats en la UPV prenguen consciència del problema, aprofundisquen en la seua comprensió, proposen solucions i troben oportunitats.

Així mateix, ha afirmat que la Comunitat Valenciana es troba en un espai geogràfic especialment vulnerable que pot veure’s afectat seriosament, sobretot en disminució dels recursos hídrics, la regressió de la costa, pèrdues de biodiversitat i ecosistemes naturals i l’increment de l’erosió del sòl.

La consellera ha relacionat la creació de la Càtedra amb Estratègia Valenciana d’Energia i Canvi Climàtic que està elaborant la Generalitat, com a instrument, transversal al Consell i participat per la societat, per a assentar les bases i avançar cap a un model de societat menys intensiva en carboni, amb menors emissions i més respectuosa amb la conservació dels recursos naturals.

La Generalitat destinarà l’exercici de 2016 una dotació econòmica de 30.000 euros a favor de la UPV per a la Càtedra.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.