Cicle Integral de l’Aigua coordina amb Parcs i Jardins mesures per a evitar la sobrepressió de les canonades de reg del llit del Túria

València Notícies | Redacció.- La Regidoria de Cicle Integral de l’Aigua coordinarà, juntament amb l’Organisme Municipal Autònom de Parcs i Jardins, les mesures per a evitar la sobrepressió de les canonades de reg del llit del Túria, així com la programació de la seua renovació, segons ha explicat el regidor Vicent Sarrià, qui ha manifestat que el trencament de la canonada de baixa pressió que es va produir el cap de setmana passat a l’altura del Palau de la Música “podria deure’s a una situació de sobrepressió”.Vicent Sarrià.

Esta canonada és la que s’utilitza a València per al reg, i passa pel llit del riu Túria. Sarrià ha apuntat que l’origen de la rebentada podria estar en el tancament del sistema de reg de manera simultània que va donar lloc a un fenomen conegut com a “colp d’ariet”. Així mateix, ha assenyalat que es tracta d’una canonada que té més de 30 anys i que, per tant, es troba al final de la seua vida útil. Per açò, ha explicat que des del Cicle Integral de l’Aigua se n’ha programat la renovació al llarg de 2018.

Per a evitar que es repetisquen nous incidents, Sarrià ha explicat que està estudiant juntament amb Parcs i Jardins les “solucions que permeten, si es torna a donar esta circumstància, que la canonada de baixa pressió desaigüe directament al riu, més enllà de l’Assut de l’Or”.

Per la seua banda, la regidora de Medi Ambient, Pilar Soriano, ha destacat “la col·laboració màxima de l’Organisme Municipal Autònom de Parcs i Jardins amb la Regidoria del Cicle Integral de l’Aigua per a evitar al màxim els inconvenients als usuaris i usuàries dels jardins del Túria”. De fet, ha explicat que “són ja múltiples les actuacions que el Govern municipal hem hagut d’afrontar per a dignificar espais que estaven totalment abandonats pels anteriors governs municipals del PP i que a poc a poc anem rehabilitant per poder posar-los a disposició de la ciutadania”.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.