BANCA_QUE_ET_TOCA_980x90

Ciutadans acusa a Podem d’allunyar la participació dels ciutadans

València Notícies | Redacció.- El regidor de Ciutadans en l’Ajuntament de València Narciso Estellés hi ha acusat a la regidora de Participació Ciutadana, Neus Fábregas, d’allunyar la participació dels ciutadans amb la seua decisió d’eliminar els pressupostos participatius per districtes. “Han promés 200 projectes concrets i el nivell d’execució és ínfim amb més del 40% dels projectes de 2016 i quasi el 100% de 2017 sense executar. Ara, damunt, Podem ha decidit que els veïns de València no puguen opinar sobre el que necessiten en la porta de les seues cases i passen a opinar sobre projectes allunyats del seu dia a dia”, ha dit Estellés.Narciso Estellés.

El regidor de Cs ha titlat la decisió de “cortina de fum” ja que el motiu d’este canvi en la regidoria de Participació Ciutadana radica en la incapacitat d’acabar projectes i la falta d’efectivitat i de coordinació. “Per a desenrotllar uns processos participatius és necessària la coordinació entre totes les delegacions i capacitat per a gestionar un volum alt de projectes i açò està fallant estrepitosament”, ha dit Estellés.

Sobre el nou sistema proposat, Estellés ha opinat: “Es va a perdre la possibilitat que xicotetes millores en els barris es duguen a terme, primant a projectes de major envergadura i més impersonals”.

A més, l’edil de Cs ha advertit del risc que l’opacitat de Podem es desenrotlle amb este nou sistema. “Ja en les edicions anteriors hi ha hagut problemes de transparència amb projectes de carril bici i jardins comandes abans de ser pressupostats i votats i ens temem que amb este sistema més impersonal amb els barris es facilite el camí a noves irregularitats”.

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.