Ciutadans condemna les pintades contra el patrimoni en la Basílica

València Notícies | Redacció.- Ciutadans (Cs) ha condemnat les pintades que han aparegut en la Basílica per danyar atemptar contra la sensibilitat de les persones i tractar-se d’un Bé d’Interés Cultural.

Les pintades en les parets posteriors de l’edifici i en els taulellets on es troba la imatge de la Mare de Déu dels Desemparats suposen un atac contra el patrimoni valencià que lamentem i instem a l’Ajuntament de València a retirar-les o a exigir la seua neteja immediata. “No podem consentir estos actes vandàlics”, va comentar la regidora Amparo Picó.Amparo Picó.

La regidora ha explicat: “Han fet unes pintades en un edifici protegit. És un atac al Patrimoni Cultural Valencià i una ofensa a la sensibilitat de valencians. El nostre patrimoni cultural hem de preservar-ho perquè per a això aprovem lleis i les hem d’acatar. Mereix la nostra condemna i esperem una ràpida reacció dels responsables municipals, encara que la titularitat és de la Basílica i com a tal s’ha fet càrrec d’eliminar la pintada. A pesar d’eixa intervenció, ahir es va llançar pintura contra els taulellets de la fatxada. Ja són dos pintades en menys de 24 hores”.

Picó també ha sol·licitat un increment de la vigilància en la zona de l’immoble per a evitar casos semblants i més encara que en estes jornades acudiran nombrosos turistes. “La Basílica és una zona de pas obligat per l’entorn històric on es troba i la imatge de la ciutat ha de cuidar-se des de l’administració municipal”, va concloure la regidora.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.