Ciutadans (C’s) proposa mesures per a unes falles més integradores

València Notícies | Redacció.-  La regidora de Ciutadans (C´s) de l’Ajuntament de València, Amparo Picó, ha proposat un paquet de mesures perquè les Falles siguen més integradores amb les persones amb diversitat funcional. “Las mesures arrepleguen acords entre col·lectius, com l’ONZE o Fesord, i les comissions falleres, com la Junta Central Fallera o la pròpia delegació de Cultura Festiva, per a fer més accessibles les visites a les falles, o a altres esdeveniments com a cavalcades o visites a carrers il·luminades, així com establir pautes per a acostar el contingut”, ha explicat Amparo Picó en el col·loqui que la comissió fallera Alqueries de Bellver-Gabí celebrat amb motiu de la setmana cultural ‘Sinestesia fallera. Falles per la integració’.

amparo-pico
image-425392

“Proposem al tripartit quatre apartats amb els nostres plantejaments i creiem que són fàcils de portar a terme”, ha declarat la regidora de C’s, qui ha destacat “la posada en marxa d’un programa que incloga vies accessibles i acords amb l’ONZE i altres col·lectius per a fer-los arribar unes festes de tots. Proposarem la creació d’uns premis a les millors falles accessibles i l’explicació de la falla, almenys en Especial i Primera A en Braille i cartells en castellà, com així ho demanden el col·lectiu de sords”.

A més, Ciutadans exigix que l’àrea de Cultura Festiva faça un informe sobre la ubicació i instal·lació dels espiar accesibles. “Els considerem insuficients i han de complir els requisits estipulats en les normas”, ha dit Picó. Per a la regidora Amparo Picó: “estes mesures són un dret fonamental per a les persones amb diversitat funcional a fi d’una integració real. L’obligació de l’ajuntament és clara: vetlar per estos drets com a institució pública de tots els valencians”.

Finalment, la regidora de Ciutadans ha recordat també la necessitat que la mascletà de la Plaça de l’Ajuntament siga “més integradora amb els sords i de que l’ONZE porte el so d’este espectacle als gossos guia”.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.