Ciutadans demana un pla urgent perquè València siga accessible i el tripartit ho rebutja

València Notícies | Redacció.-  El grup municipal de Ciutadans ha presentat ahir una moció al ple de l’Ajuntament de València perquè l’equip de Govern retera comptes de l’incompliment de la Disposició addicional tercera del Reial Decret Legislatiu 1/2013, de 29 de novembre, on s’indiquen els supòsits i terminis màxims d’exigibilitat de les condicions bàsiques d’accessibilitat i no discriminació que no hagen sigut complits en data 4 de desembre de 2017 en la ciutat de València i Pobles de València. “És necessari que s’explique per què no s’ha complit, se reta comptes i s’escometa un pla urgent”, ha dit el regidor de Ciutadans Narciso Estellés. “El tripartit s’ha negat a donar explicacions i a fer un pla urgent”, ha lamentat Estellés.Narciso Estellés.

L’edil de Cs ha lamentat la “falta d’humilitat, de transparència i de capacitat de reconéixer que no han fet el que és necessari per a complir amb la llei”. Estellés ha assegurat que “cada vegada que hi ha un problema que afecta tota la ciutat, cada regidor va per llebre” i, que per això, “el problema de l’accessibilitat no s’ha solucionat. Hem presentat 13 mocions per a complir el termini legal que acaba este 4 de desembre i presentem una al·legació de cinc milions d’euros en el pressupost de 2017 perquè s’escometeren les obres necessàries. A pesar de tot este treball que hem fet, el tripartit no arribarà a temps”.

La regidor de Ciutadans Amparo Picó ha intervingut també en el ple per a recordar “el treball que des del grup municipal de Ciutadans s’ha fet per a facilitar l’accés de totes les persones a les festes i cultura de la ciutat a través de mesures integradores i inclusives per a l’accés de totes les persones amb discapacitat en les festes i els monuments històrics de la ciutat”.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.