Ciutadans denúncia retards de dos mesos en les ajudes del xec escolar

València Notícies | Redacció.- El portaveu de Ciutadans (Cs) en l’Ajuntament de València, Fernando Giner, ha denunciat que l’alcalde de València, Joan Ribó, acumula un retard de dos mesos en les ajudes del xec escolar. “Les famílies més desfavorides de la ciutat han hagut de pagar ja el rebut de la guarderia de setembre i d’octubre sense que coneguen encara a quant ascendirà l’ajuda del xec escolar”, ha dit el portaveu de Cs.Fernando Giner.

Giner ha explicat que hi ha famílies que haurien d’haver rebut fins a 90 euros d’ajudes al setembre i altres 90 euros mes però que encara desconeixen si tindran l’ajuda de xec escolar i per quant import. “L’única raó d’este retard és la incapacitat de Ribó per a gestionar les ajudes”, ha dit Giner, que ha recordat que quasi 5.000 famílies reben esta ajuda.

Estos retards, ha indicat Giner, són “especialment greus” després de conéixer-se l’últim informe sobre l’estat de la pobresa, en el que s’indica que 30,5% dels valencians està patix risc de pobresa o exclusió social enfront del 27,9% de la mitjana d’Espanya. A més, la renda mitjana dels valencians ha passat des dels 9.864 euros en 2008 als 9.265 euros en 2016. “Amb estes dades, és lamentable que la falta de gestió de Ribó provoque que no arriben ajudes a les famílies més desfavorides”, ha dit Giner.

El portaveu de Cs ha lamentat que “tindre fills a València és molt difícil”. “Ribó, en compte de posar facilitats a les persones per a ser pares i mares, està posant traves”, ha afegit.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.