Ciutadans exigix reposar les estàtues de Benlliure i Escalante en el Cabanyal

València Notícies | Redacció.- La regidor de Ciutadans de l’Ajuntament de València Amparo Picó ha exigit a l’àrea de Cultura del consistori valencià la reposició de les escultures de José Benlliure i Eduardo Escalante que havien d’estar en la plaça del Doctor Lorenzo de la Flor del Cabanyal. Els dos bustos es van retirar fa set anys, segons la contestació a una pregunta plenària realitzada per la regidor de Cs a la regidor de Cultura, Gloria Tello.Amparo Picó.

“Els veïns del Cabanyal ens van transmetre la seua inquietud perquè ells creien que les escultures de dos dels seus veïns més il·lustres, José Benlliure i Eduardo Escalante estaven perdudes. Hem preguntat a la Regidoria de Cultura i es troben en el magatzem de la Brigada de Monuments de l’avinguda del Cid perquè van ser desmuntats en 2010. Considerem que han de tornar al seu lloc original i així ho demanem”, ha explicat la regidora Picó.

Amparo Picó ha declarat a més, que “les escultures, és evident, no es troben en eixe lloc però l’ajuntament dóna compte d’existència en el seu pròpia web, en l’apartat de monuments. Creiem un greu error consentir eixa situació i li demanem a l’edil Tello plantege, als que porten la gestió de la web, la retirada immediata de la informació per mantindre set anys i això és enganyar els ciutadans. No és de rebut esgrimir raons tècniques per a mantindre una informació irreal en una pàgina de servici públic”.

Picó també ha anunciat que demanarà un llistat de tots els materials existents en el magatzem. La regidora vol tindre constància de la seua existència per a conéixer si existixen més casos com les escultures que havien d’estar en el jardí del Cabanyal.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.