Ciutadans lamenta que “el tripartit promoga una reforma electoral descafeïnada per a guanyar un soci de Govern”

València Noticies | Redacció.- El diputat de Ciutadans (C’s) en Les Corts Toni Subiela ha lamentat que “el tripartit promoga una reforma electoral descafeïnada per a guanyar un soci de Govern en les pròximes eleccions, quan encara no s’ha complit ni un any de la present legislatura”.

Toni Subiela.
image-357713

El portaveu de C’s en la Comissió especial d’estudi sobre la possibilitat d’una àmplia reforma de l’Estatut d’Autonomia de la Comunitat Valenciana, ha explicat durant el seu torn de paraula que “C’s no concep una reforma de la llei electoral sense una reforma de l’Estatut” i ha apostat per “una modificació profunda i precisa i no un pegat que fa olor de vella política”.

“Ciutadans es va comprometre a retirar la proposta de reforma electoral presentada per a abordar una molt més àmplia, però hui ha quedat demostrat que el que el Consell tan sols pretenia amb la jugada era saciar les seues ànsies de protagonisme”, ha afirmat Subiela, qui ha incidit en que “el tripartit solament pretén una reducció de la barrera electoral per a aconseguir l’entrada d’Esquerra Unida i tindre un futur soci amb qui poder governar”.

Per la seua banda, el diputat ha defensat que “C’s considera importantíssima la rebaixa de la barrera del 5 al 3 per cent però no com a única mesura perquè la reforma es quedaria coixa” i ha apostat per “canviar la proporcionalitat dels diputats, delimitar les circumscripcions i acostar-se el més possible al principi d’una persona, un vot”.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.