Climent aposta per polítiques que vagen més enllà de la prevenció de riscos laborals i establisquen un marc de benestar laboral en tota la societat

Climent aposta per polítiques que vagen més enllà de la prevenció de riscos laborals i establisquen un marc de benestar laboral en tota la societat
El conseller d´Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha assegurat hui dimarts que “es necessari apostar per polítiques consensuades amb tots el agents socioeconòmics que vagen més enllà de la prevenció de riscos laborals i establisquen un marc de benestar laboral en tota la societat”.

El conseller s’ha manifestat en aquests termes en la inauguració de la Jornada commemorativa del 20 aniversari de la publicació de la Llei de Prevenció de Riscos Laborals a la que han assistit 200 persones.

Cal destacar que la directora general de Treball i Benestar Laboral, Cristina Moreno ,ha impulsat des d´INVASSAT, i en col·laboració amb el Centre d’Estudis Socials i econòmics (CES) jornades commemoratives en les províncies. Així doncs, el pròxim 18 de novembre tindrà lloc una jornada a Alacant i el 26 de novembre a Castelló.

En la seua intervenció, Rafa Climent ha destacat el papel fonamental d´aquesta Llei que es va constituir com l’inici d’un canvi cultural i social en matèria de seguretat i salut en el treball que va permetre la implementació d’una política proactiva en matèria de prevenció de riscos laborals, enfront de les polítiques reactives que venien establides en les ordenances laborals de seguretat i salut en el treball dels anys 70.

Un canvi-ha afegit – “que va perseguir, sota el consens del diàleg social de totes les administracions i tots els agents econòmics i socials, un adequat nivell de protecció en matèria de prevenció de riscos laborals de totes els treballadores i treballadors.

En aquest sentit, Climent ha destacat la importància que tenen per a la conselleria “aspectes tan rellevants com la prevenció dels riscos laborals i, en definitiva, la salut dels treballadors, perquè els treballadors i treballadores, els seus drets i el seu benestar laboral són una prioritat per a nosaltres”.

Cal destacar que les estadístiques mostren un repunt en el nombre d’accidents, que s’han incrementat, en particular el nombre d´accidents lleus, que segons ha subratllat “ens han de portar, a aquest nou govern, a redefinir les polítiques del Consell fi d´evitar que aqueix repunt es convertisca en tendència” .

Segons ha explicat, “cal abordar la millora de l’eficiència de l’aplicació de mesures preventives en les empreses, així com la millora de la prevenció de malalties professionals i l’adaptació dels llocs i organització del treball, ha afegit”.

En definitiva es tracta, segons Climent, “d´assentar en la societat una cultura preventiva, on el benestar laboral siga inherent al nostre que-fer diari i entre totos aconseguir
l´objectiu comú de la tolerància zero en la sinistralitat laboral.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.