Climent: ‘L’Escola de Disseny d’Alcoi és un referent on es formen talents i es facilita el contacte real dels alumnes amb l’empresa’

27-10-15_Escola_Disseny3
image-247582
El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha assegurat hui dimarts que l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Alcoi “és un referent amb un renom nacional on es formen talents i es facilita el contacte real dels alumnes amb l’empresa”.

Climent ha destacat que “molts dels il·lustradors, dissenyadors i artistes que ixen amb la titulació a la butxaca després d’anys de formació, triomfen amb les seues creacions i treballs per tot l’Estat i també per l’estranger”.

En aquest sentit, ha afirmat que els docents d’aquest centre tenen molta culpa que les coses vagen tant bé “perquè la seua funció és encomiable, en continua evolució i pendent de tendències, avanços i sobretot dels canvis que proposen les tecnologies”.

Climent ha presidit la jornada inaugural del curs 2015-2016 de l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Alcoi, en la qual també han assistit la directora general de Formació Professional i Ensenyament de Règim Especial, Marina Sánchez, el director de l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Alcoi, Vicent Martí, l’alcalde d’Alcoi, el director de l’Institut Superior d’Ensenyaments Artístics de la Comunitat Valenciana, Josep Manel Garcia i la directora general d’Indústria i Energia, Júlia Company.

En aquest acte s’han lliurat els premis que les empreses i institucions que han col·laborat amb el centre durant el passat curs 2014-2015 concedeixen als alumnes que han realitzat les seues pràctiques formatives en aquestes empreses, entre les quals es troben Tutto Piccolo, Acetex, Mapelor, Cantó Obras, Mútua Levante i Pielsa.

En la seua intervenció el conseller ha explicat que l’Escola de Disseny d’Alcoi “ha sigut capaç d’adaptar-se als nous temps i a les necessitats del mercat laboral. Justament una de les coses que demandem a tots els agents socials des de el nou Govern de la Generalitat”.

Així, ha parlat de la necessitat d’instaurar un nou model productiu “i sense vosaltres, els joves, i sense vosaltres, els docents, sí que resultarà totalment impossible canviar el món i fer-ho més amable i habitable”. En aquest sentit ha explicat que hem de treballar “per evitar que les nostres jovens se’n vagen a l’estranger deixant escapar potencials treballadors altament formats”.

Climent s’ha referit a algunes dades com que entre 2009 i 2013 -que són els anys on la crisi ha estat més dura al nostre territori, 341.000 joves han migrat als 5 continents en la recerca de millors condicions laborals o simplement a la recerca d’un lloc de faena per la falta d’oportunitats per al progrés professional o la creixent precarització de l’ocupació.

Pla de Xoc

A més, el conseller ha avançat que la Conselleria d’Economia està tancant un ambiciós Pla de Xoc per a 2016 per combatre la desocupació juvenil pensant en dos grans col·lectius joves: Un, el dels que no han tingut la sort de complir amb uns estudis superiors, i els altres, aquells que s’han graduat i després d’anys d’esforços, han d’abandonar el país.

Per al conseller aquest Pla “permetrà generar noves oportunitats d’ocupació i formació per a les i els joves valencians, afavorirà l’aportació de talent dels joves a les pimes i al tercer sector promovent la seua contractació”.

“El flux migratori de la joventut valenciana, en ocasions la millor preparada, cap a l’estranger, té conseqüències per a les seues vides, per a la resta de la societat, tenint a més una repercussió sobre la pèrdua de talent del nostre sistema social i productiu que es va descapitalitzant. I, òbviament, les repercussions que açò té sobre el conjunt del creixement i l’economia”, ha explicat al respecte.

Aquest iniciativa compta amb una dotació pressupostària provinent, entre uns altres, de fons del Programa de Garantia Juvenil Ii que superarà 200 milions d’euros i que donarà cabuda 80.000 joves aturats perquè “volem tendir-los la mà per aconseguir que ningú de vosaltres hageu d’abandonar el vostre entorn per anar fora a trobar faena”. A més, ha detallat que serà un pla participatiu en què tenen veu i vot sindicats, empresaris i altres estaments de la Generalitat.

El referit Pla tindrà un apartat especial per a les i els joves valencians menors de 30 anys amb titulació universitària per donar-los l’oportunitat de tenir un paper actiu en l’ocupació a través del seu compromís en el desenvolupament d’un projecte de millora empresarial amb l’objecte de la transmissió de talent i de coneixement a les Pimes valencianes.

El pla, en relació amb la joventut titulada en educació superior, apostarà per unir el talent (formació) amb l’experiència del personal gestor i tècnic de les PIMES (qualificació); promourà projectes de relleu generacional i de creixement empresarial (Pla Atracció de Talent); cercarà reposicionar la imatge de les pimes per part de les i els joves, perquè també vinculen el seu futur a aquestes empreses (no solament en grans empreses). També s’intentarà afavorir la proactivitat necessària, traslladant-la a les persones joves i agents clau, que constitueixen un recurs fonamental en l’estratègia.

Empresaris i centres universitaris

Durant el seu discurs el conseller s’ha referit també al important paper que desenvolupen els empresaris i els centres universitaris “i que resulta clau per a potenciar la relació entre empresa i Universitat”.

“Per això heu de posar tots de la vostra part i connectar les necessitats de les empreses amb l’oferta de potencials treballadors que es trobeu en centres com aquest”.

Climent s’ha referit a exemples com el conveni entre l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Alcoi i la Constructora ‘CANTÓ’ que permetrà que els estudiants participen del disseny total d’una residència d’estudiants. Les exposicions col·lectives organitzades en entitats locals com ara MUTUA de LEVANTE i els concursos de dissenys per a entitats com ara l’ALCOYANO també serveixen com a alicient motivador i també com a pràctica real per als estudiants. Aquest és el camí que hem de seguir.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.