Comença la Setmana de la Mobilitat amb anuncis de millores en el transport públic i la xarxa de carril bici

València Noticies | Redacció.- Els autobusos de l’EMT prestaran servici, de nou, als pobles d’Alboraia, Montcada, Paterna i Vinalesa.  Així es desprèn del conveni que l’Ajuntament signarà en uns dies amb la Generalitat, document que el Consell ha aprovat hui per fer el traspàs de competències i del que s’ha fet ressò l’alcalde de València, Joan Ribó, durant la inauguració de la Fira de la Mobilitat, en el marc de les activitats de la Setmana de la Mobilitat.

En visitar esta fira, la primera de la Mobilitat Sostenible que durant tot el cap de setmana s’emplaçarà a la plaça de l’Ajuntament amb propostes lúdiques al voltant del transport públic i la mobilitat alternativa, l’alcalde ha anunciat que, a més de l’esmentat acord que suposa l’ampliació de l’EMT als pobles de l’àrea metropolitana, el Consistori treballa en altres inciatives per impulsar el transport públic com, per exemple, la targeta unificada per afavorir l’ús dels diferents mitjans.

0916-xx-dia-de-la-bicicleta
image-421465

L’alcalde també ha parlat de l’Agència Metropolitana del Transport, que està a l’espera de l’aprovació per part de la Generalitat, i ha recordat “la seua importància perquè es precisa per demanar el contracte programa, ajuda estatal imprescindible per finançar el transport públic que genera un endeudament local important”. A este respecte, Joan Ribó ha recordat que l’Ajuntament de València destina 60 milions al transport públic i ha reivindicat el finançament estatal que tenen altres ciutats “perquè el transport públic s’ha de finançar i el fet que en València no s’haja fet, per la decisió de Camps de desmantellar l’estructura metropolitana, ha generat una pèrdua de 300 milions d’euros”.

1 milló d’euros per a nous carril-bici

Amb el mateix objectiu de millorar la mobilitat a la ciutat, la Junta de Govern Local també ha aprovat hui detinar 957.996 euros per ampliar la xarxa de carril bici València amb els projectes de l’avinguda del Cid, de Malilla i la connexió de la Porta del Mar amb Blasco Ibáñez.

Les obres que afecten l’avinguda del Cid començaran a l’octubre i permetran la connexió d’esta zona de la ciutat amb el centre. El nou carril bici, d’una amplària d’uns 2,5 metres, discorrerà per el carrer Sant Vicent, la plaça d’Espanya i els carrers Pintor Benedito, Sant Francesc de Borja i Sant Josep de Calasanç fins a l’avinguda del Cid, al costat de l’avinguda de Tres Creus.

La Junta de Govern també ha acordat l’adjudicació d’altres trams de la xarxa com el que connectarà Porta de la Mar amb Blasco Ibáñez (que, al seu torn, connectarà amb el futur anell ciclista), i el de Malilla, que es durà a terme en tres mesos.

“Amb estes intervencions treballem per a una mobilitat més sostenible, més saludable i per a totes les persones, i durant la Setmana de la Mobilitat (SEM) intentem fer pedagogia perquè la ciutadania s’adone del valor dels desplaçaments sostenibles”.

Acompanyat pel regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, l’alcalde Joan Ribó ha inaugurat la Fira de la Mobilitat Sostenible, espai que permetrà l’experimentació i exhibició de les més recents alternatives per desplaçar-se d’una manera sostenible, així com el debat i la presentació d’idees per part de les diferents entitats públiques i privades participants en la SEM, i tot des d’un vessant lúdic, amb una programació constant enfocada tant al públic adult com als més menuts.

Giuseppe Grezzi, regidor de Mobilitat Sostenible, ha animat a tota la ciutadania a “gaudir de totes  les activitats programades, com la I Fira de la Mobilitat Sostenible del 16 al 18 de setembre en la plaça de l’Ajuntament, els premis per ser sostenibles en els desplaçaments (http://moutepervalencia.com), activitats al barris, dia de la bici, patinada popular, dia sense cotxes el 22 de setembre i moltes coses coses més”.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.