BANCA_QUE_ET_TOCA_980x90

Comencen el treballs previs d’arqueologia en La Ceramo

València Noticies | Redacció.- El regidor de Desenvolupament Urbà i responsable dels projectes d’infraestructures, Vicent Sarrià, ha anunciat el pròxim inici dels treballs arqueològics de l’antiga fàbrica de teules i ceràmica La Ceramo, situada a l’avinguda de Burjassot (barri de Benicalap).

Els treballs de desenrunament, presa de dades, mesures precautòries i inventari de tots els elements existents de valor etnològic seran duts a terme pel Gabinet d’Arqueologia Víctor AlgarraPaloma Berrocal, que ha sigut seleccionat en un procés en què s’han consultat sis empreses especialitzades en servicis arqueològics.

imagen-interior-de-la-ceramo
image-421084

El cost previst de l’actuació serà de 13.189 euros, i els treballs hauran d’estar finalitzats com a màxim abans de final de 2016. Tal com s’ha previst des de la Delegació, els elements inventariats es traslladaran a magatzems municipals.

Posteriorment, des del Servici de Projectes Urbans es redactarà el projecte de rehabilitació i usos, que inclou la recuperació dels antics forns, amb l’objectiu que durant el mandat de l’actual corporació es puguen finalitzar les obres de recuperació i rehabilitació d’esta antiga fàbrica. L’immoble, una vegada tractat, es dedicarà a diferents usos relacionats amb la seua història i la seua funció: usos artesanals, tallers de ceràmica i un espai per a sales d’exposicions i d’interpretació de la història de la ceràmica en la seua època. A més, ha explicat el regidor, es pretén reservar també un espai per a la ubicació de peces ceràmiques procedents del Museu Nacional de Ceràmica.

Tal com ha manifestat el regidor Sarrià, en breu s’exposarà al públic el conveni amb la Societat de Gestió d’Actius Procedents de la Reestructuració Bancària (SAREB), que és la propietària de la part de l’immoble que el PGOU assenyalava com a residencial. En este acord es preveu traslladar l’edificabilitat prevista a una altra parcel·la de la ciutat i protegir en la seua totalitat la fàbrica com a Bé de Rellevància Local, BRL.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.