Company: ‘L’Ivace ha duplicat les ajudes a Alacant per a implantar punts de recàrrega de vehicles elèctrics’

20-12-18_Punta_recarga_Alcoi

La directora general de l’Ivace, Júlia Company, ha destacat durant l’acte de posada en funcionament d’un punt de recàrrega per a vehicles elèctrics a Alcoi que “s’ha duplicat les ajudes a Alacant per a implantar punts de recàrrega de vehicles elèctrics”.

Així, Ivace Energia subvencionarà enguany un total de 83 punts de recàrrega per a vehicles elèctrics a la província d’Alacant, la majoria d’ús públic. Aquestes ajudes s’emmarquen dins del Pla d’Impuls del Vehicle Elèctric elaborat per Ivace Energia i cal destacar que són molt superiors a les concedides l’any passat 2017, en el qual es van recolzar un total de 43 punts de recàrrega elèctrics.

Part d’aquest augment, tal com ha explicat Company, es deu al fet que l’Ivace ha incrementat “notablement el percentatge de subvenció” ja que, mentre que en 2017 es feia càrrec del 50% del cost del punt, enguany 2018 s’ha augmentat fins al 80% en el cas dels ajuntaments.

De la totalitat dels punts subvencionats en 2018 a Alacant, 41 corresponen a projectes presentats per part dels ajuntaments, que reben una ajuda del 80% del cost dels projectes.

En les petites i mitjanes empreses, on l’ajuda és del 50%, l’Ivace recolza enguany 12 punts de recàrrega elèctrica i en les grans empreses, per a les quals la subvenció prevista és del 40% del cost, es recolza la instal·lació d’altres 30 punts de recàrrega.

Júlia Company ha recordat que l’evolució cap a una mobilitat sostenible constitueix “un dels eixos prioritaris de l’Ivace en matèria energètica”, ja que és el principal consumidor d’energia de la Comunitat Valenciana, el 40% de l’energia final, i amb la particularitat que “pràcticament tot el seu consum és de derivats del petroli, la qual cosa incrementa notablement les emissions contaminants”.

Per això, ha insistit la directora, “la nostra estratègia passa per donar suport a les iniciatives que donen prioritat a les maneres de transport més netes i eficients i un dels principals punts en els quals es basa aquesta estratègia és el foment de la mobilitat elèctrica, per a això hem elaborat el Pla d’Impuls del Vehicle Elèctric i Desplegament de la Infraestructura de Recàrrega.

El Pla estableix per a 2030 una quota de mercat del vehicle elèctric del 25% del total de vehicles venuts en la Comunitat Valenciana.
Ajudes a l’eficiència energètica a Alcoi
L’Ivace ha concedit a l’Ajuntament d’Alcoi un total de 26.940 euros per a la instal·lació d’una estació de recàrrega elèctrica pública d’ús públic, que permet la recàrrega de dos vehicles de forma simultània. Es tracta d’una estació ràpida, amb tres punts de recàrrega. Cal recordar que els punt de recàrrega ràpida permeten la recàrrega del 80% del vehicle en 30 minuts.
En total, en el període 2017-18, l’Ivace ha destinat 73.400 euros per a donar suport diferents projectes de mobilitat sostenible i eficiència energètica a Alcoi com la implantació de parades d’autobús sota demanda per a zones aïllades, l’adquisició de 3 vehicles elèctrics i la introducció de mesures d’eficiència energètica en la il·luminació del Col·legi Públic Horta Major.
Així mateix, ha recolzat mitjançant una fórmula combinada de préstecs bonificat i subvenció la introducció d’il·luminació d’alta eficiència energètica en l’enllumenat publique del municipi.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.