Compromís al PP: “Vostès sols ens han portat al bloqueig d’aquest país”

img_9903
image-423960
La coalició retreu al Senat als populars que intenten buscar la regeneració del país “amb mocions i no amb fets“, quan la corrupció inunda el seu partit i “ens tiren al Grup Mixt seues deixalles, els seus cadàvers“, ha indicat Carles Mulet

Els senadors de Compromís, Carles Mulet i Jordi Navarrete, han intervingut en el Ple del Senat per defensar diverses esmenes a mocions sobre la necessitat d’aconseguir una regeneració política i la qualitat democràtica amb un Pacte d’Estat que aborde la corrupció, el finançament il·legal de partits i altres mesures per enfortir la confiança dels ciutadans en la democràcia. Compromís va defensar “habilitar mesures cautelars davant els partits polítics imputats en casos de corrupció“, cas del PP, “o que es contemple la suspensió temporal de les seues activitats davant indicis de criminalitat organitzada o la revocació de càrrecs no electes com a senadors territorials o diputats provincials per la pèrdua de confiança com ha passat amb Rita Barberá“.

Carles Mulet ha retret al PP que “vinga a explicar-nos i proposar-nos decència quan són el primer partit polític imputat de la història” i va ironitzar al preguntar-se “quina millor manera de regenerar la democràcia que desfent a cops de martell els discos durs de la comptabilitat del seu partit?, o de pagar les obres de la seua pròpia seu suposadament amb diners negres, blacks“.

El senador territorial els ha recordat l’ús que han fet de les institucions valencianes per lucrar-se al costat dels seus amics. “Només al País Valencià tenen més imputats en delictes greus de corrupció que els lladres que acompanyaven Alí Babà o com han blindat els presumptes corruptes a les llistes electorals, com en el cas del diputat Óscar Clavell o en el seu moment a Rita Barberá“, ha afegit.

Mulet ha desmerescut la moció del PP, al tenir clar que “són propostes de cara a la galeria, sense aplicació pràctica i que violaran a la primera de canvi” i va posar com a exemple “com incompleixen el Pacte de Toledo, traient diners de les pensions constantment o incomplint el pacte antitransfuguisme amb Barberá i ens amollen ara al Grup Mixt seues deixalles, els seus cadàvers mentre volen fer-nos creure que amb això han netejat casa seua“.

El senador ha recordat que davant del cinisme “calen reformes de gran calat i canvis de veritat“, pel que va proposar que són necessari fets “com un pacte d’Estat per revisar cada reglament per contemplar sempre la revocabilitat dels càrrecs electes“.

Per la seua banda el senador Jordi Navarrete ha qualificat de “temeraris” als populars, per portar una moció “amb crides que venint del PP no ens convencen en absolut per la seua nul·la capacitat, que està creant greus problemes de tota índole que cal dirimir urgentment“.

Navarrete ha afegit que el PP del senyor Rajoy “va intentar la recol·locació amb nocturnitat del panameny Soria, són els del Pitufeo, del Luis sé fuerte, del paperot d’expulsar Rita Barberá després d’haver-la blindat fent-la senadora i dir que no pot fer més, ni pressionar ningú perquè dimitisca“.

Mulet demana a Rajoy que pagueel deute a Fira València

Carles Mulet es va dirigir al president del Govern, Mariano Rajoy per demanar-li el pagament del deute que manté el Partit Popular amb Fira València des de 2008. “Amb els sobres ‘B’ a veure si pagues el deute de 500.000 euros que deus a Fira València des de 2008. Mariano, si em veus des d’un plasma, paga els teus deutes“, li ha indicat.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.