Compromís considera una burla els retards en el tercer fil i recorda que hi ha comarques que segueixen aïllades

La coalició assenyala la nefasta gestió dels diferents governs condemnant als valencians a la falta de trens, infraestructures i possibilitats

 

El senador territorial de Compromís, Carles Mulet, ha titllat avui de “burla” el ritme al qual s’executen els treballs de construcció del conegut com a ‘tercer fil’ entre València i Castelló. El senador ha recordat la falta de paraula i incompliments dels anuncis tant del PP com de l’exministra Ana Pastor, “sobre l’arribada d’una suposada alta velocitat, que no AVE, a Castelló i la construcció d’una infraestructura que no solucionarà les necessitats de capacitat d’exportacions de mercaderies i transport de persones pel Corredor Mediterrani, sinó que complicarà més encara una solució per a la competitivitat del nostre territori i la mobilitat de les persones“. 

obrestercerfil2016b
image-412960

Mulet ha remarcat, a més, que la situació a la que ens han deixat els diferents governs d’Espanya “evidencien el desinterès per aquesta terra“, ja que “ni el tren de la Costa veuen viable i no volen finançar, les connexions amb Aragó i el port de Sagunt que estan en una situació lamentable; no hi ha compromís amb la ciutat de València i la seua demanda d’accessos ferroviaris ni amb les rodalies fins a Tortosa“, pel que ha considerat que, amb Pastor i el PP “s’ha vist clarament com hi ha autonomies de primera i de segona, tot i els seus discursos nacionalistes espanyols que parlen d’unitat i igualtat“.

Per a Mulet “les declaracions dels representants populars que insinuen que el govern valencià ha de cofinançar les millores ferroviàries al nivell que han gaudit altres autonomies per la gràcia de l’Estat, són un insult, perquè saben del dèficit inassumible amb el que ens van deixar i els intolerables nivells d’infrafinançament“.

obrestercerfil2016a

Compromís ha recordat, d’altra banda, que tot i que dins del present 2016 o 2017 l’alta velocitat puga arribar a la ciutat de Castelló, el tram nord de les seues comarques seguiran sent un forat negre, per l’absència de trens de rodalies i per totes les molèsties circulatòries i retards en el trànsit, en actuar sobre l’única via existent, el que comportarà retards mentre duren les obres de connexió del tercer fil fins a Catalunya.

 
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.