Compromís demana al Congrés la retirada dels recursos presentats pel PP a les lleis de dret civil valencià

Compromis-presentat-PNL-registre-Congres_1529857164_27336817_651x366
image-331729
Els quatre diputats de Compromís al Congrés han presentat una proposició no de llei instant el govern espanyol a retirar els recursos presentats per l’executiu del Partit Popular davant el Tribunal Constitucional contra les lleis valencianes de règim econòmic matrimonial valencià, la llei de custòdia compartida i la d’unions de fet. Una exigència que està recollida al document que Compromís va elaborar per estudiar un possible pacte d’investidura amb el PSOE i que, segons fonts coneixedores de les negociacions, els socialistes estarien disposats a acceptar a canvi del suport dels diputats valencians.

Segons ha assenyalat en un comunicat el diputat Enric Bataller, la formació ha decidit presentar aquesta PNL perquè “la possible anul·lació per part del Constitucional d’aquestes lleis suposaria no avalar el dret civil valencià i establir que les Corts Valencianes no estan capacitades per legislar en el futur sobre aquestes matèries”.

A més, el diputat ha assegurat que “ no retirar els recursos d’inconstitucionalitat contra aquestes normes suposaria una mesura discriminatòria respecte a altres territoris on l’exercici d’aquesta competència autonòmica s’exerceix de forma pacífica”.

Bataller ha recordat que “el dret civil és el dret més proper als ciutadans, i per tant ha de ser dictat des de la màxima proximitat a la societat mitjançant la intervenció dels parlaments” territorials. “És precisament aquesta branca del dret la que ofereix una resposta àgil, moderna i pròpia als problemes dels ciutadans”.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.