Compromís demana la compareixença al Senat de la ministra de Transició Ecològica perquè explique els seus plans contra les riuades

La coalició defensa que els ajuntaments no tenen per què suportar les reparacions causades per la deixadesa de funcions de les confederacions i que “té més sentit prevenir que estar cada any fent reparacions”

Els representants de Compromís, Carles MuletJordi Navarrete, han sol·licitat al Senat la compareixença de la ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, perquè explique les seues previsions i plans per a reduir les inundacions i els devastadors efectes que tenen les pluges al País Valencià de forma reiterada. “Volem conèixer si seguirà amb la política dels seus predecessors d’amagar el cap sota l’ala i que les administracions i particulars paguen els danys o si es va a posar fil a l’agulla a començar a abordar les actuacions previstes en el Pla antirriades“, ha assenyalat Jordi Navarrete.

 Compromís pide la comparecencia en el Senado de la ministra de Transición Ecológica para que explique sus planes contra las riadas  (2) Compromís pide la comparecencia en el Senado de la ministra de Transición Ecológica para que explique sus planes contra las riadas  (1) Compromís pide la comparecencia en el Senado de la ministra de Transición Ecológica para que explique sus planes contra las riadas  (3)

La coalició considera que la present legislatura pot considerar-se com “perduda” en aquesta matèria, ja que segueixen sense realitzar-se la neteja de lleres, tractaments per eradicar les canyes invasores i l’aigua discorre sense control per l’absència de canalitzacions, danyant cultius, posant béns en perill, infraestructures i deixant en situació molt vulnerable a desenes de municipis valencians.

En l’actualitat 136 valencians es troben amb risc d’inundació. D’aquestes 48 amb un risc alt i 88 amb un risc mitjà. Del Pla Antirriades (PGRI) segueixen sense executar-se obres com el drenatge de la Rambla d’Alcalà de Xivert, l’Adequació de l’Quadro de Santiago, a Benicàssim, la canalització del barranc Juan de Mora a Nules, l’ampliació del desguàs del riu Sec a Castelló, la derivació del barranc de la Saleta (Aldaia), el drenatge de la conca del Poyo (Parc Natural de l’Albufera), condicionament del riu Túria, canalització del Carraixet, el Pla General d’Inundacions del Xúquer, motes de defensa, el drenatge del riu Vaca, el drenatge de la rambla Gallinera, del riu Gorgos, l’adequació dels barrancs del riu Girona, del barranc Fondo i la rambla de Albir, l’adequació del riu Amadorio, les preses de Montesa, Sallent i Vilamarxant, la laminació en el Barranc Fondo i la recuperació de l’Estany de Cullera entre d’altres.

El senador de Compromís, ha titllat d'”injust” que els ajuntaments valencians siguen constantment els afectats pels episodis de gotes fredes i pluges torrencials i ha demanat a l’administració central “que és qui ha de liderar aquestes obres que són de la seua competència” que es pose d’una vegada a treballar “ja que és més lògic eliminar els perills que estar anualment gastant diners per pal·liar els danys“.

El senador castellonenc, recordarà a la Comissió de Transició Ecològica del proper dijous a les autoritats del ministeri els deures pendents en aquesta matèria en el territori valencià.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.