Compromís denuncia que espais juvenils com Masterchef Junior de TVE comencen a les 22.40 hores

15780969_10154313773160735_8573412905009519832_n
image-442463
La moció registrada per la coalició reclama horaris més acords amb la infància i joventut per a espais com Masterchef o Tendido Cero

Compromís ha presentat una moció al Senat en què advoca per la racionalització dels horaris dels espais destinats a un públic infantil i juvenil i la seua protecció respecte determinats continguts violents o degradants a la televisió pública. Així la coalició recorda que TVE manté com un dels espais més veterans Tendido Cero, no recomanat per a menors de 7 anys, que versa sobre el món de la tauromàquia i el negoci-espectacle que envolta la mort d’aquests animals i que s’emet els dissabtes a les 13.55 hores en directe per La 2 amb una durada de 75 minuts. D’altra banda emet espais com Masterchef Junior els dimarts a les 22.40 hores per La 1, amb una durada superior a les dues hores, on 16 xavals d’entre 8 i 12 anys tracten de convertir-se en cuiners entre proves, jutges i moments divertits . “Mentre els polítics lideren el debat sobre l’adequació dels horaris laborals per millorar la conciliació, ajust de les hores de descans i la vida en família, no sembla que aquests horaris televisius vagen en aquesta línia ni en la dels objectius encarregats per les Corts Generals a RTVE de servei públic, protecció a la infància, horaris i entreteniment per a tots“, ha indicat Carles Mulet.

El senador ha assenyalat que “aquest Nadal tots hem vist com coneguts nostres es queixaven pels horaris d’emissió de les estrenes de Masterchef que volien veure els seus fills que han de anar a dormir tard per veure aquests programes de moda amb la gastronomia i la infància com a protagonistes, cosa sens dubte il·lògic“.

La moció presentada insta el Govern a recordar a RTVE el mandat de les Corts ia traslladar el present acord al Comitè de Direcció de RTVE “perquè analitze la seua graella de programació i reprograme els espais a un horari més racional i d’acord amb el públic infantil, en el qual se’ls s’allunye del sofriment i de la violència contra els animals i se’ls permeta veure espais de gran audiència on els joves són els protagonistes en franges més acords a la seua edat“.

La coalició recorda que l’empresa està supeditada a un Mandat-marc del Congrés i Senat respecte els seus continguts i que té atribuïda la gestió directa dels serveis públics de radiodifusió i televisió. A més ha d’afavorir la cultura, el coneixement, la protecció a la infància, la igualtat de sexes, i la cohesió social i territorial. En l’article 16 d’aquest mandat (Protecció de la Infància i la Joventut), estableix que “la Corporació RTVE vetllarà pels drets dels menors en relació amb la programació que s’emet en horari infantil, tant en continguts com en publicitat. RTVE no difondrà, entre les 6 i les 22 hores locals continguts que puguen perjudicar el desenvolupament psíquic o moral dels menors, adequant la seua programació de conformitat amb les prescripcions contingudes en el Codi d’Autoregulació de Continguts Televisius i Infància i els mandats parlamentaris aprovats en aquest sentit” amb “cauteles addicionals per evitar la possibilitat que els nens puguen arribar a imitar diversos actes violents o comportaments delictius presents en els diferents continguts de la seua oferta i es compromet a treballar en col·laboració amb les instàncies educatives per promoure l’educació i el aprenentatge de la població infantil i juvenil“.

El seu article 22 (Adequació d’Horaris respecte de l’Audiència Potencial) assenyala que la Corporació RTVE, dins el marc dels objectius de servei públic, adequarà els continguts i els horaris de les seves programacions a les expectatives de la seua audiència potencial.

Finalment, l’article 24 (Programació d’Entreteniment), indica que RTVE presentarà una oferta programàtica destinada a l’entreteniment de qualitat per a tots els ciutadans. Aquesta programació no podrà entrar en contradicció, en cap cas, amb els objectius generals i les definicions bàsiques que han de regir l’activitat de servei públic de RTVE.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.