Compromís insta el PP a incloure a les Obligacions de Servei Públic les rodalies al Maestrat d’una vegada

33024646171_6fda1a9c10_hEl senador Jordi Navarrete demana els populars que es deixen de reunions que busquen titulars, es posen a la faena i, com a pas previ, incloguen les rodalies dins el catàleg de serveis que Renfe ha de prestar i l’Estat finançar

 

El senador Jordi Navarrete (Compromís) ha instat el Partit Popular del Maestrat a “deixar-se d’excuses” i fer efectiva d’una vegada la inclusió dels trens de rodalies fins el Maestrat i amb connexió a Tortosa dins les Obligacions de Servei Públic. “Això és el que venim demanant al Senat la coalició Compromís des del primer dia, on hem presentat una moció en aquest sentit que el PP en solitari va rebutjar al mes de març, tot i comptar amb el suport de la resta de formacions, el que és molt simptomàtic de que cada dia estan més aïllats i viuen aliens a la realitat i necessitats de les persones“, ha dit Navarrete.

 

El senador castellonenc ha recordat que “si realment busquen quelcom més que un titular o l’autocomplaença a la comarca del Maestrat, on el vot contrari no va ser gens ben rebut per la població, el que han de fer és començar demostrant la seua voluntat i incloure com els vam demanar la prestació d’aquest servei en les Obligacions de Servei Públic al prestador del servei de trens, que és Renfe, per tal de fer possible les rodalies que van dir s’esforçarien per fer possible, motiu pel que van rebutjar la nostra moció. Ara és el moment de que ho facen per a que al 2018 puguem tindre els usuaris este esperat servei i viatjar més tranquils i amb majors freqüències ja que és ara quan s’hauria d’incloure aquesta necessitat social“, ha afegit.

 

La pinça PP i Ciutadans va rebutjar també l’esmena als pressupostos de 2017 en la que vam quantificar en els 45 milions de euros (cost que ens va admetre el ministre al Ple i que és equiparable al cost d’un quilòmetre d’AVE) per la posada en funcionament de les rodalies al Maestrat. “De cara al 2018“, ha dit Navarrete “tornarem a incloure aquesta petició als comptes generals i, esperem que el PP comarcal no caiga en la demagògia i, ja que governa la seua formació, deixen via lliure al progrés i faciliten que arriben els trens als nostres pobles, com han possibilitat a d’altres zones on la viabilitat econòmica del servei pot no estar garantida però és necessària socialment, com és el nostre cas“. Els senadors de Compromís duen mesos esperant ser rebuts pel ministre de Foment, Íñigo de la Serna, per contrastar si han analitzat d’una vegada la mobilitat i necessitat dels veïns i analitzar possibles punts d’acord i un calendari d’inversions fins Vinaròs i la possibilitat de dur les rodalies a Tarragona fins l’estació Benicarló-Peníscola “el que sense dubte beneficiaria la vertebració territorial”.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.