Compromís pregunta al Govern des del Senat si reconsiderarà la petició de tancament de l’EMT de València

La EMT incrementa en 300.000 personas el número de usuarios en julio.
image-414455
Recorden a Montoro que la línia no rep ajudes mentre que Madrid i Barcelona disposen subvencions de 2.000 M d’euros des de 2002

 

Els senadors de Compromís, Carles Mulet i Jordi Navarrete, han formalitzat ja una pregunta en la qual pregunten al Govern per la seua posició davant l’anomenada Carta pel Transport Urbà, una iniciativa per aconseguir una llei estatal de finançament del transport públic que l’Ajuntament de València promou conjuntament amb altres ciutats de l’Estat (Madrid, Barcelona, ​​Sevilla, Saragossa, Cadis i la Corunya).

Les autoritats valencianes ja han anunciat que és urgent iniciar la redacció i tramitació d’una llei de finançament de transport públic, que incloga la participació de tots els nivells de govern en coherència amb les recomanacions de la Unió Europea.

Sembla que els municipis tenen més sentit comú que el ministre, que té una preocupació malaltissa per tancar serveis del tamany de l’Empresa Municipal de Transports (EMT) pel simple fet que té pèrdues. Li demanem al ministre que reflexione i entenga que no tots els serveis han de tenir beneficis, ja que per sobre d’estos números estan els drets a la mobilitat de les persones i hem de garantir que el preu siga assequible per a qualsevol esglaó social“, ha indicat Carles Mulet, senador territorial valencià.

Suposa“, segons el senador “una barbaritat” demanar el desmantellament de l’EMT, l’organisme gestor de la xarxa d’autobusos d’una ciutat com València, la tercera de l’Estat, que té 60 línies en funcionament, una d’elles per a discapacitats, 1.400 treballadors, 480 autobusos i una demanda de 85.893.732 viatgers.

 

A més Mulet recorda al Govern que demanen que “tanquem EMT València mentre manté les subvencions de 2.000 milions des del 2002 al bus a Madrid i Barcelona quan, des d’aquest any, l’Ajuntament de València no rep cap ajuda per al transport metropolità“.

 

En la relació de preguntes Carles Mulet i Jordi Navarrete pregunten a més si tenen previst reconsiderar la petició de tancament de l’EMT de València.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.