Compromís preguntarà al Govern per l’ampliació de la pista de Silla

La coalició adverteix de la necessitat de conjugar la integritat de l’espai natural de l’Albufera amb la millora de la mobilitat i reclama descongestionar el vial a partir de propiciar el transport col·lectiu als polígons

El senador de Compromís, Carles Mulet, ha anunciat que reclamarà al Ministeri de Foment tota la informació de què dispose, pretensions i estudis relatius a l’ampliació de la pista de Silla (V-31), la principal via d’accés a València pel sud. Hi ha malestar entre la ciutadania, usuaris i sectors conservacionistes pel perill que l’ampliació de més carrils del vial acabe deteriorant el parc natural, pel que ha assegurat que “farem tot el que estiga a les nostres mans per garantir informació veraç, evitar que es tramite el projecte amb nocturnitat per part d’un govern que no contesta emparant-se en què es troben en funcions i en l’últim extrem que siga reconsiderat per una alternativa menys agressiva amb el nostre patrimoni natural“, ha afegit Mulet.

Els representants de la coalició ecosocialista i valencianista han assenyalat que realitzaran diverses preguntes al respecte, a més de la petició de documentació i de reiterar la petició de compareixença del ministre de Foment, Rafael Catalá perquè done explicacions si cal.

Voler ampliar amb diversos carrils afectant l’Albufera és una cacicada impròpia del moment en què ens trobem. Si el problema és la congestió o saturació del vial, el Ministeri de Foment ha d’actuar amb responsabilitat i criteris més moderns i tractar de reduir el trànsit mitjançant el foment del transport col·lectiu, com els autobusos cap als polígons industrials, d’oci i comercials de la zona i promovent l’ús de vehicles nets com la bicicleta per carrils verds o bici que puguen ser utilitzats per esportistes, senderistes o amants de la natura“, ha declarat.

 

Compromís advoca per crear rutes per a vianants i ciclistes i connectar polígons industrials fent rutes segures en bicicleta per fomentar-ne el seu ús. “Aquestes haurien de ser algunes de les estratègies de l’Estat per lluitar contra el canvi climàtic, guanyar en salut i descongestionar vials de forma més sostenible i eficaç i, especialment, sense danyar més el medi natural“, assegura el senador territorial de Compromís.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.