Compromís proposarà des del Senat una nova regulació respecte a les inversions públiques en edificis religiosos

IMG_9124Reclama un nou marc legislatiu que contemple que les inversions de diners públics en edificis privats, comporten un percentatge de cessió de titularitat i que les inversions comporten la gratuïtat d’accés durant almenys un any a tots els veïns i veïnes

El senador territorial del Compromís, Carles Mulet, ha avançant que es va a presentar una moció al Senat per tal de demanar una nova regulació respecte a les inversions de diners públics en edificis que siguen propietat d’entitats religioses o de particulars. 

Segons s’ha exposat en el text de la moció, “gran part del patrimoni, en especial l’arquitectònic i immobiliari de les ordres religioses, de l’església catòlica o d’altres confessions majoritàries, s’ha fet gràcies a l’esforç econòmic i humà dels ciutadans i ciutadanes,  que han aportat mà d’obra (de manera voluntària o no) i capital per poder fer aquestes obres“.

Mulet ha explicat que bona part dels immobles que ara formen part del patrimoni eclesiàstic han estat matriculats a nom de l’església gràcies als buits legals existents i la perícia d’aquesta organització en poder inscriure’s al seu nom edificis que estaven immatriculats en el seu moment.  Aquests edificis compten amb una sèrie de privilegis que no gaudeixen altres edificis de valor històric i arquitectònic en mans privades, com són les excepcions tributàries. “Sovint, al·legant al gran valor històric dels immobles, ha de ser l’administració pública la que intervinga, destinant gran quantitat de diners públics en recuperar, posar en valor, actuar per evitar la ruïna…  Aquestes inversions es fan sota el prisma de la necessitat de preservar el patrimoni”.           

Per a Compromís, massa vegades, després d’aquest desemborsament de diners públics que no es destinen amb tanta freqüència amb el patrimoni civil històric; els propis ciutadans que han contribuït a fer possible esta inversió, després han de pagar entrades per poder gaudir de la visita i observar què s’ha fet amb els seus diners.

Igualment, l’administració que ha invertit eixos diners, no veu revertida patrimonialment la seua aportació de diners, sinó que és el titular de l’immoble qui, sense invertir, ha vist incrementat el valor del seu immoble gràcies als diners públics.

Per tot això la moció proposa que el Senat inste al Govern Central a encetar amb les administracions autonòmiques, provincials i municipals un nou marc legislatiu que contemple que totes les inversions de diners públics en edificis privats, comporten la cessió de titularitat a l’administració pública en el percentatge que s’estime d’acord amb el valor de la inversió i el valor de l’immoble, i a que hi haja també un nou marc legislatiu que contemple que totes les inversions de diners públics en edificis privats comporten la gratuïtat d’accés durant almenys un any a tots els veïns i veïnes d’eixe àmbit administratiu (o una temporalitat d’una periodicitat equitativa a la inversió).
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.