Compromís reclama eliminar el delicte contra els sentiments religiosos i demana avançar en la laïcitat de l’Estat

08092018 REUNIO VALENCIALAICALa coalició es reuneix amb València Laica i es compromet a traslladar al Senat el debat sobre la neutralitat de l’Estat i la modificació de la LOMCE entre d’altres

 València, Els senadors de Compromís han reclamat al Govern i als grups que el sustenten que “s’actualitzen les lleis heretades del període popular al Govern, posen a l’Estat a nivell europeu i despenalitzen delictes com el que hi ha contra els sentiments religiosos” i que promou un col·lectiu d’advocats cristians contra l’actor Willy Toledo.

El portaveu de la coalició a la cambra alta, Carles Mulet, ha indicat que “és insuportable la presència de la religió en tots els àmbits, que creu situar-se en una esfera allunyada de la crítica i de la llibertat d’expressió quan no és així” i ha recordat que nombrosa jurisprudència deixa clar que l’Estat espanyol va molt per darrere de la resta d’Europa pel que fa a protecció de principis democràtics.

Compromís, que ha presentat al Senat nombroses preguntes referides als costos de la participació de militars en actes religiosos, sobre les medalles a confraries religioses i creus de plata a les Mares de Déu per la seua col·laboració amb la Guàrdia Civil o la moció que reclama la desaparició de qualsevol religió de les aules, ha reclamat hui “avançar cap a un estat laic“, ja que “no se sostenen els privilegis de les religions pels seus acords amb l’estat, cosa que no hauria de formar part de cap estructura de l’estat, ni econòmica, ni en el seu sector educatiu quan s’hauria de garantir la neutralitat del mateix“, ha afegit Mulet.

Els senadors s’han reunit amb Raquel Ortiz, Eugenio PiñeiroJorge Negro, representants de València Laicaals que han ofert la seua col·laboració per donar a conèixer mocions per promocionar el laïcisme en l’administració, modificar normativa com la LOMCE del PP, pels problemes de horari que està suposant la religió a les aules i per progressar en la neutralitat, evitant les interferències de qualsevol religió.

La coalició comparteix la necessitat de primar la llibertat d’expressió davant del reconeixement d’una possible ofensa als sentiments religiosos per part de Willy Toledo. “El fet que hagen obert instrucció en aquest cas és simptomàtic de la reculada que l’Estat espanyol ha viscut des que el Partit Popular entrara al poder, cosa que s’ha de corregir“, ha conclòs Mulet.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.