Compromís reclama més personal a les oficines del DNI davant unes cues que ja superen les 600 persones a Benicarló

navarretea7bEl senador Jordi Navarrete ha indicat que del PP ha mantingut tancada l’oficina de Vinaròs mentre creix el nombre de sol·licitants

La manca de personal està saturant les oficines del DNI de Castelló, Vila-real i Vinaròs. Pel que sembla el bloqueig de la reposició de funcionaris està portant a aquesta situació que no fa més que perjudicar els ciutadans en la renovació d’uns documents que són obligatoris. Els senadors de Compromís, Carles Mulet i Jordi Navarrete, intervindran realitzant preguntes i, si és el cas, peticions de compareixença d’alts càrrecs després de conèixer-se que Benicarló té unes 600 persones en llista d’espera per renovar els seus documents oficials i Vinaròs més de 500. “Xifres incomprensibles per a una societat moderna, que compta amb mitjans tecnològics adequats i instal·lacions, però que veu com des del Govern central no es destina l’esforç que requereixen els nostres problemes, com si forem ciutadans de segona“, ha indicat Jordi Navarrete.

Segons Compromís hi ha localitats de la mida poblacional de Benicarló o Vinaròs amb oficines del DNI que treballen de dilluns a divendres. “Tenim múltiples exemples de com a Alcanyís, Lugones, Roquetas de Mar, Zafra, Tuineje i altres funcionen correctament, amb reforços o desplaçaments d’equips de DNI mòbil des d’altres oficines grans, encara que tan sols la de Vinaròs, on l’equip ja està creat, funciona amb anormalitat, sense presència continuada de treballadors fixos del cos de funcionaris“, ha denunciat Navarrete.

A la xifra de 600 persones en llista d’espera a Benicarló, més de 500 a Vinaròs i centenars i milers més d’elles en les poblacions de les comarques del nord de Castelló “només s’arriba per pura incompetència, en mantenir tancades les oficines a l’estiu o obertes en molt comptats dies, quan haurien d’estar expedint documentació diàriament, en comptar amb la infraestructura necessària. Sembla com si hagueren fet gastar els diners a l’Ajuntament per després deixar-la abandonada en perjudici dels ciutadans“.

Vinaròs va expedir en 2015 un total de 2.111 DNI i 414 passaports, la qual cosa és una quantitat ridícula anual, i el desaprofitament clar d’un punt fix que té dos llocs d’expedició, en el qual poden treballar lògicament dos funcionaris.

La coalició ha presentat diverses iniciatives i desenes de preguntes al respecte. “Recentment ens van demanar una estimació econòmica del cost de la nostra proposta de posar en funcionament l’oficina de Vinaròs de forma permanent i crear tres places de funcionaris perquè l’oficina estiga plenament operativa d’una vegada“, explica Navarrete.

Els senadors de Compromís han denunciat que la situació de “descontrol” i falta de mesures no és pròpia del cas del Maestrat. Segons han denunciat sindicats com CSIF o el SUP (Sindicat Unificat de Policies) tal deficiència de deu a la falta d’agents, cosa que consideren “gravíssim“. Pel que sembla molts interessats no podien obtenir una data per a la renovació del passaport ni a Vila-real ni a la comissaria de Castelló i la llista d’espera s’allarga entre els dos i tres mesos. En oficines i províncies properes com Tarragona, la qüestió se soluciona en tan sols 10 dies, 8 a Reus, 3 a Tortosa, 7 a Sagunt o 13 a Gandia. Altres zones com Morella pateixen un retard de fins a un any a les oficines itinerants per a la renovació del DNI, documents als que és obligatori mantindre el vigor.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.