Compromís reclama que es contesten les desenes de preguntes sobre el projecte Castor abans de recaptar més als abonats

IMG_7464
image-443641
La coalició reclamarà la conversió de les preguntes en resposta oral per forçar les respostes del Govern a les preguntes sobre el projecte

El senador de Compromís, Jordi Navarrete, ha denunciat hui les intencions del Govern d’aplicar als abonats al gas en les seves factures de 2017 el pagament de 96.383.024 euros per sufragar la indemnització i manteniment del fracassat projecte Castor a l’empresa promotora (Escal UGS), del grup ACS, que ha percebut ja més de 1.760 milions d’euros de fons públics “tot i el nyap perpetrat”.

Per Navarrete “alguna cosa fa olor de podrit amb tanta pressa a pagar-los i tant silenci, quan les 50 preguntes que vam formalitzar des de Compromís el mes de setembre encara no han estat ni contestades”. La Mesa del Senat va decidir suspendre l’enviament de les mateixes al Govern fins al 10 de novembre “i encara no sabem res del que vam reclamar, la legalitat de les actuacions i els informes previs i auditories abans d’autoritzar el pagament de les indemnitzacions i ja han aprovat una Ordre del Ministeri d’Energia -publicada al BOE a finals de l’any passat- establint els peatges i cànons del sistema gasista per enguany, que puja exactament a 80.664.725 euros més els 15.781.229 euros que rebrà Enagás Transport pels costos provisionals d’hibernació i manteniment. No ens sembla seriós”, ha indicat.

Per al senador castellonenc “es denota l’interès del PP per pagar Florentino tots els diners en un temps rècord, tot i que hem reclamat el pagament de l’IBI de la planta d’operacions que es deu des de fa dos anys al municipi de Vinaròs, aclarir la titularitat de la mateixa a efectes tributaris; saber el cost exacte i deute que queda per pagar d’aquest fiasco; quins drets retributius estan sent o han estat abonats pel Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme en virtut de reals decrets o qualsevol altra norma que supose afeccions a la Hisenda Pública; aclarir els enormes i desproporcionats sobrecostos de la construcció i posada en marxa del projecte; les previsions de desmantellament d’aquest risc potencial per a l’economia i els municipis davant de les costes i segueixen tampoc sense posar negre sobre blanc en els pagaments a les empreses Escal UGS i ACS per assignacions realitzades mitjançant mecanismes no concurrencials de determinades partides d’inversió” com denunciava la Comissió Nacional de l’Energia.

Si persisteix el silenci en aquesta matèria la coalició va a sol·licitar la conversió de la cinquantena llarga de preguntes escrites en orals, perquè siguen contestades en la propera comissió d’Economia, Indústria i Competitivitat o d’Energia. Per Navarrete “el PP de Castelló molt criticar la nefasta gestió del Govern socialista en la matèria però no ens consten actuacions seues per aclarir el que va succeir, encara que són molt diligents amb la caixa de tots a l’hora de pagar-li a aquests senyors, uns autèntics xapusses”, ha conclòs.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.