Concert homenatge al ‘Tio Canya’ i Al Tall

El Péndulo | Redacció.-  El Teatre Principal de València acull aquest dijous el concert homenatge a Al Tall com a cloenda dels actes organitzats per celebrar el 40 aniversari de la cançó popular el ‘Tio Canya’, composada per Vicent Torrent, fundador del grup valencià. La vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó, estarà present en aquest homenatge així com els diputats Josep Bort, Xavier Rius, Ivan Martí i Rosa Pérez.

 El concert, que començarà a les 19:00 hores, reunirà als membres del grup musical Al Tall, els quals actuaran al costat d’altres formacions com Musicants, Josep Aparicio, Miquel Gil, Sis Veus per al poeta, Pep Gimeno ‘Botifarra’, Miquel Gironès amb el Xiromita Trad Project, Apa i Teresa Segarra (cantadors) i Josemi Sánchez (versador), amb la col·laboració especial de les corals de l’Eliana, Vinalesa i el Micalet.

Al Tall.

 La vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, ha afirmat que la Corporació ha col·laborat en aquests actes i ha donat suport a l’Any del ‘Tio Canya’ «perquè forma part de les nostres tradicions i, tant la cançó emblemàtica com el seu autor, es mereixen l’homenatge de la societat i de les institucions».

 Amigó ha explicat que «aquesta iniciativa naix de la societat civil, en concret de la falla Arrancapins, i a la qual s’han sumat més de quaranta entitats representants de la societat valenciana, i és per això que també necessita el suport de l’administració, ja que no podem estar al marge del que passa a la societat», ha indicat.

 Al Tall va publicar la cançó ‘Tio Canya’ l’any 1976, i es va convertir ràpidament en un himne popular. Quaranta anys després, se li ret homenatge declarant el 2016 com l’Any Tio Canya.

 Per la seua banda, el promotor musical Josep Vicent Frechina ha assegurat que «la societat valenciana compromesa amb la llengua ha adoptat el ‘Tio Canya’ com un himne valencià, perquè és un tractat de sociolingüística valenciana que retrata l’evolució de la llengua i fa un cru diagnòstic de la realitat passada i alhora mira amb esperança el futur».

 Frechina ha explicat que el grup Al Tall va ser pioner a composar cançons en què s’utilitzen els materials tradicionals amb finalitats modernes, com succeeix en el ‘Tio Canya’, una cançó que sona popular i tradicional.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.