Convocades 4.450 places per a participar en les Escoles Esportives d’Estiu

València Noticies | Redacció.– Aprofitant les vacances escolars, la Fundació Esportiva Municipal i les federacions i clubs esportius han posat en marxa una nova edició de les Escoles Esportives d’Estiu ‘Naturalesa i Esport’ que ha presentat la regidora d’Esports, Maite Girau. Estes activitats permeten la continuació dels aprenentatges esportius i al seu torn faciliten el contacte amb la naturalesa, la relació entre els alumnes i proporcionen noves experiències relacionades amb la pràctica esportiva.

450 niños y niñas podrán optar a una beca para actividades como fútbol femenino o baloncesto.
image-361307

Segons ha explicat la regidora Girau, amb estes activitats es pretén “completar la formació de xics i xiques, promocionar l’esport per a tots, com a mitjà d’ocupació del temps lliure, i donar suport a les famílies en la seua tasca de conciliar la seua jornada laboral amb l’atenció dels seus fills”. Girau ha destacat a més la intenció explícita de la regidoria i la Fundació Esportiva Municipal d’estimular la participació de les xiquetes “que sempre ha sigut un poc menor que la dels xiquets”, i a més fomentar valors com les relacions d’equip, la solidaritat, el respecte a l’altre i el suport al més dèbil”.

L’oferta d’este estiu consta de 4.450 places, dos-centes més que en 2015, dirigides a escolars entre els 3 i els 17 anys. Les especialitats oferides comprenen el voleibol, voleibol de platja, bàsquet, futbol femení, hoquei, escacs, lluita de platja, bàdminton, karate, caiac i surf de rem. Els terminis d’inscripció varien depenent de l’entitat que organitza l’escola i les activitats s’allargaran durant diversos torns al llarg dels mesos de juny i juliol, excepte l’Escola d’Estiu de Karate, que obrirà un torn durant tot el mes de setembre. Els preus oscil·len entre els 30 euros i els 152 de l’Escola Multiesport Xest, que inclou pensió completa.

La Fundació Esportiva Municipal oferirà enguany per primera vegada 450 beques, un 10 % del total de les places, destinades a xiquets i xiquetes de famílies amb recursos limitats. El termini per a la concessió de les beques s’obrirà el 23 de maig. A partir d’eixe dia, les famílies podran acudir als centres municipals de servicis socials per a fer efectiva la sol·licitud. Maite Girau ha assenyalat que es tindran en compte “tant criteris econòmics com la pertinència de l’activitat i la seua utilitat per a estimular les habilitats d’aprenentatge dels xiquets”.

Girau ha fet un balanç “satisfactori” de les activitats de les Escoles Esportives, que durant el curs escolar han oferit unes 1.865 places. Com a objectius de futur, des de la regidoria s’aspira a millorar l’oferta d’activitats nàutiques incloent-hi classes de busseig en els esculls artificials de la Malva-rosa.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.