Cristina Narbona defensa el canvi del model alimentari actual per a combatre l’escalfament global

València Notícies | Redacció.- Tots els anys moren en el món més de 12 milions de persones a causa de la contaminació. Solament a Xina més d’un milió de persones per la pol·lució de l’aire. Són dades que ha aportat l’exministra i membre de la Red Española de Desarrollo Sostenible, Cristina Narbona, en una taula redona sobre Ecofeminisme en el II Feminari de la Diputació de València.

“Entre el pessimisme i l’optimisme crec que el que hem de ser és activistes, cal actuar i reaccionar enfront d’un paradigma econòmic que ha fet creure a massa persones en massa parts del món que si augmenta el PIB és que les coses van bé”, ha indicat Narbona, qui ha defensat un canvi del model alimentari predominant en l’actualitat, que segons les seues paraules, contribueix en un 20% a l’escalfament global.

Cristina Narbona y Alicia Puleo en el II Feminario de València.

“Mengem el que mengem una part del plat ha travessat el planeta per arribar fins a la nostra taula. Per açò són tan importants els models alimentaris de proximitat”, ha afegit l’exministra, qui ha compartit reflexions amb Alicia Puleo, professora de Filosofia Moral i Política en la Universidad de Valladolid. Puleo ha advocat per una transformació de la nostra visió com a espècie, la qual cosa “implica una crítica profunda a l’androcentrisme”, ha apuntat.

La professora ha definit l’ecofeminisme com “una mica més que una simple gestió racional dels recursos. Es tracta d’una manera més humil de relacionar-nos amb les altres espècies, entenent que som part d’una xarxa de la vida i que no podem destruir-la”. En aquest sentit, Puleo ha distingit aquest terme del feminisme amb consciència ambiental, que des del seu punt de vista consisteix en una actitud de presa en consideració de la crisi ecològica.

D’aquesta manera, Puleo creu que l’ecofeminisme haurà de pensar en “com gestionar els recursos de manera més racional perquè açò no vaja al caos”. Per la seua banda, Narbona ha insistit a recordar que per a combatre el canvi climàtic “s’ha d’afegir a les polítiques que incideixen sobre el model energètic mesures que es traduïsquen en una transformació del model alimentari. Si no, no aconseguirem canviar el rumb”.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.