C’s demana que Medi Ambient extreme el control en l’arbratge de la ciutat per a evitar afonaments d’arbres i palmeres

València Noticies | Redacció.- “L’estiu passat van caure 33 arbres en la ciutat de València. Una xifra que hauria d’haver servit d’experiència al tripartit per a extremar les mesures de prevenció este estiu”, ha dit el regidor de Ciutadans Santiago Benlliure, el qual a més ha recordat l’estat lamentable en què es trobava l’arbre caigut ahir en el carrer Albacete de València i que va ocasionar danys en diversos vehicles. “Afortunadament no hem hagut de lamentar danys personals, igual que tampoc després de la caiguda, este matí, d’una palmera en la Gran Via Marqués del Turia”, ha afegit Benlliure.

Santiago Benlliure.
image-402689

“Els arbres estan secs, podrits per dins, i les palmeres estan exposades al punxegut roig, situacions que es poden previndre i atallar”, ha declarat Benlliure. En esta línia, ha recordat que el passat estiu, tant en la Comissió de Medi Ambient com en el Ple de l’Ajuntament, el seu grup es va interessar pels afonaments d’arbres en la ciutat de València, “així com els produïts a la tardor, entre octubre i novembre, a causa dels forts vents”.

“La regidor de Medi Ambient, Pilar Soriano hauria d’extremar les mesures perquè les caigudes d’arbres i palmeres no siguen dels titulars més repetits en la premsa este estiu”, ha destacat Benlliure.

Per la seua banda, la regidor de Ciutadans María Dolores Jiménez ha recordat el risc que les caigudes d’arbratge suposen per a les persones i ha fet insistència en la importància de la prevenció. “Els arbres malalts han de talar-se o abatre’s, els ciutadans han de caminar i circular sabent que ho fan de manera segura”, ha conclòs Jiménez.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.