‘Cultura als barris’ arranca este cap de setmana a València

El Péndulo | Redacció.- Els barris de Patraix, Les Tendetes, Aiora, La Llum, Orriols i Sant Marcel·lí, són els primers barris en gaudir-ne de la segona edició de “Cultura als barris”. Este projecte, que promou la Regidoria de Patrimoni i Recursos Culturals, busca apropar la cultura a tots els valencians i les valencianes.Glòria Tello.

Així, este cap de setmana arranca el programa de “Cultura als barris” amb teatre, concerts, tallers, espectacles i cinema a l’aire lliure. El dissabte 9, a les 21 hores, es realitzarà el teatre d’humor “Ni Ju ni Ja”, a càrrec de la companyia Juja Teatre, a la plaça de Patraix; a les 18 h, hi haurà concert de la banda Unió Musical Santa Cecília de Castellar-l’Oliveral al barri de Les Tendetes; i a les 22.30 h, el cinema a la fresca arriba a Orriols amb la projecció del documental “Moriscos, els valencians oblidats”.

A més, el dissabte en horari de 18 h a 21 h es faran diferents tallers als barris de la ciutat. A l’esplanada del parc d’Aiora es farà un taller i espectacle participatiu de circ a càrrec d’Apec-Món Baraka Nou Circ; al barri de La Llum, a la plaça de Zumalacárregui, habrà uns tallers demostratius i participatius de terrisseria, socarrats i paper reciclat; i en Sant Marcel·lí, es practicaran uns jocs tradicionals valencians.

Pel que fa a la programació del diumenge 10, a les 12 h, hi ha previst a Les Tendetes un concert líric amb repertori de sarsuela a càrrec de la companyia Saga Producciones i, per la seua banda, a La Llum tindrà lloc l’espectacle de circ acrobàtic “Two or One Fantasy”, a càrrec de Baraka Circ. Els tallers demostratius i participatius de terrisseria, enquadernació i raku arriben diumenge a Aiora, d’11 h a 14 h; els veïns i veïnes d’Orriols podran gaudir del teatre, a les 18 h, amb “3 peces de microteatre”, a càrrec de Teatro del Contrahecho; i a Patraix, a les 19 h, es realitzarà l’espectacle de dansa “La chica caracol”, espectacle i taller participatiu a càrrec de la companyia EnÁmbar Danza.


“El projecte “Cultura als barris” naix de la consciència que té la cultura a la societat, pensem que la cultura és un dret  i que tot el món té dret a gaudir d’ella”, ha recordat la regidora de Patrimoni i Recursos Culturals Glòria Tello. “Cultura als barris” pretén descentralitzar la cultura als barris de la ciutat, afavorir l’hàbit d’assistència a activitats culturals i fomentar la creació de nous públics. A més, la regidora ha destacat que esta iniciativa “pretén democratitzar l’accés a la cultura, per a fer-la més accessible a les persones que ho tenen difícil per lloc de residència o per qüestions socials o econòmiques”.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.