Cultura editarà un còmic sobre els contes d’Azorín i organitzarà exposicions per a difondre la seua obra literària

17.02.21_CasaAzorin1 (1)La directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, ha visitat la Casa Museu Azorín de Monòver on ha detallat les activitats que la Generalitat ha organitzat amb motiu del 50 aniversari de la mort de l’escriptor José Martínez Ruiz, Azorín.

Amoraga ha anunciat l’edició d’un còmic amb novel·les i contes d’Azorín, que una exposició itinerant per la província d’Alacant i una altra a la Biblioteca Valenciana divulgaran l’extensa producció de l’escriptor.

S’editarà un còmic adaptat a un públic infantil de huit obres de l’escriptor: ‘La Voluntad’, ‘Fabia Linde’, ‘El Paraguas’, ‘El Pie de la Duquesa’, ‘El fin del mundo’, ‘La mariposa y la llama’, ‘Un mundo que se acaba’ y ‘Un cuento de Navidad’.

Amb una tirada de 2.000 exemplars (mitat en castellà i mitat en valencià) es repartiran entre els escolars de la comarca del Vinalopó Mitjà, on es treballarà amb texts de l’autor i es donarà a conéixer la importància d’Azorín en la literatura espanyola.

L’exposició ‘Azorín i la Comunitat Valenciana’ s’inaugurarà a Monòver i serà itinerant per les biblioteques d’Alacant, Castelló, València i Orihuela durant l’any 2017. La mostra es compon de 20 panells que fan un recorregut per la trajectòria de l’escriptor: texts sobre la Comunitat Valenciana, nexe d’Azorín amb artistes intel·lectuals de la Comunitat Valenciana, costumisme i tradicions valencianes en l’obra azoriniana i la figura d’Azorín sota l’òptica dels intel·lectuals valencians.

D’altra banda, la Biblioteca Valenciana inaugurarà una exposició a mitjan any per a difondre els fons documentals que la institució té sobre Azorín. I en les biblioteques públiques d’Alacant, València, Castelló i Orihuela elaboraran guies de lectura per a difondre l’obra d’Azorín, reservaran espais físics en les biblioteques amb punts de lectures amb els seus llibres i en les activitats que organitzen, com ara clubs de lectura per a adults i els tallers per a xiquets, estarà present la figura de l’escriptor de Monòver.

José Martínez Ruiz va nàixer a Monòver i sempre va estar vinculat en aquesta ciutat alacantina, on reposen les seues restes mortals. És un escriptor que va pertànyer a la Generació del 98, moviment literari afectat per la crisi política i social de l’Espanya del final del segle XIX i segons conta va ser l’artífex del nom del grup literari.

Igual que els seus companys, la vida i tradicions dels pobles d’Azorín amb els seus personatges característics va ser una constant en la seua obra. Azorín va abordar aquests temes amb una forma molt peculiar en la seua escriptura caracteritzada per la sintaxi simple, les frases curtes i les paraules castisses.

L’obra d’Azorín és extensa entre assaig, novel·la i teatre. Algunes de les seues obres més famoses són ‘La voluntad’ (1902), ‘Antonio Azorín’ (1903) i ‘Las confesiones de un pequeño filósofo’ (1904), ‘Doña Inés’ (1925), ‘Félix Vargas’ (1928), ‘Superrealismo’ (1929) i ‘Pueblo’ (1939), ‘El escritor’ (1941), ‘María Fontán’ (1943) i ‘La isla sin aurora’ (1944), ‘Ruta de Don Quijote’ (1905), ‘Clásicos y modernos’ (1913), ‘Los valores literarios’ (1914) i ‘Al margen de los clásicos’ (1915), ‘Old Spain’ (1926), ‘Brandy, mucho brandy’ (1927), ‘Comedia del arte’ (1927) i la trilogía ‘Lo invisible’, de la qual formen part ‘La arañita en el espejo’, ‘El segador’ i ‘Doctor Death’.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.