Cultura i Ajuntament d’Elx impulsen una campanya de conscienciació social perquè la Dama d’Elx torne al municipi

17.01.27.DamaElche
image-445979
La comissió bilateral Generalitat-Ajuntament d’Elx s’ha constituït per a instruir el procediment administratiu necessari per a aconseguir que el Museu Arqueològic i d’Història d’Elx siga una subseu del Museu Arqueològic Nacional, com a pas previ a tramitar la futura ubicació de la Dama d’Elx al museu elxà.

En la reunió, presidida per la directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, i l’alcalde d’Elx, Carlos González, s’ha acordat impulsar una campanya de conscienciació social i d’adhesions d’altres administracions perquè l’escultura torne al municipi. També es treballarà en l’elaboració d’un projecte museogràfic del futur museu d’art ibèric d’Elx.

La directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, ha manifestat que, des de la Generalitat, es farà tot el que es puga perquè l’escultura puga exhibir-se al municipi d’Elx. “Som conscients que no és un camí nou, ni que serà fàcil, ja que l’Ajuntament porta reivindicant la tornada de la Dama d’Elx, pràcticament des del mateix moment en què va tornar a Espanya en 1941 procedent del Museu del Louvre”, ha assenyalat. Durant tot aquest temps la Dama d’Elx només s’ha exhibit al municipi durant 6 mesos l’any 2006.

Així mateix, ha ressaltat que la comissió creada és un exemple de col·laboració institucional per la defensa, protecció, conservació, investigació i difusió del patrimoni cultural valencià.

En la seua intervenció, ha insistit que hem d’aconseguir que “tot el patrimoni cultural del nostre territori que es troba, per diferents circumstàncies, en altres territoris nacionals o internacionals, puga tornar als seus llocs d’origen i així aconseguir que s’incloga en l”Inventari General del Patrimoni Cultural Valencià’, i que tinga les màximes oportunitats d’investigació, protecció, conservació i, per descomptat, difusió”.

Per la seua banda, l’alcalde d’Elx, Carlos González, ha indicat que la reunió ha servit per a “traçar l’estratègia que s’ha de seguir perquè la Dama es puga mostrar al Museu d’Elx” i ha afegit que “la ciutat i el museu reuneixen totes les condicions adequades en seguretat i instal·lacions perquè ciutadans i turistes puguen visitar l’escultura al seu lloc d’origen”.

En la constitució de la comissió bilateral han participat, per part de la Generalitat, la directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga; el subdirector de Patrimoni Cultural i Museus, Antonio Bravo; i el cap de servei de Cultura de la Direcció Territorial d’Alacant, Jose Antonio Mira. Per part de l’Ajuntament d’Elx, participen en la comissió l’alcalde d’Elx, Carlos González; el director del Museu Arqueològic d’Elx, Miguel Pérez Blasco, i la cap de secció de l’Arxiu de l’Ajuntament, Carmina Verdú.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.