Cultura obri per primera vegada una convocatòria pùblica per a presentar projectes expositius per a les sales municipals

El Péndulo | Redacción.- La regidora Glòria Tello ha assegurat que les bases de la convocatòria “suposen un canvi radical en la política expositiva de l’Ajuntament. Es tracta de programar tenint en compte els criteris dels experts, democratitzar l’accés a les sales municipals i evitar el clientelisme. A més, suposa un exercici d’higiene democràtica”.

Glòria Tello.
image-324603

L’objectiu de la convocatòria pública és “incidir en la voluntat de l’equip de govern d’obrir els espais culturals municipals a la ciutadania i fer-la partícip de les activitats en un exercici de coresponsabilitat, màxima participació ciutadana, transparència i bon govern”, ha explicat Tello, que ha afegit que vol “potenciar els espais municipals expositius com a referents culturals”.

Es poden presentar a esta convocatòria grups d’artistes, comissaris, gestors culturals i qualsevol persona amb experiència en la gestió artística, expositiva i sociocultural. “Volem obrir els espais a totes i tots els professionals en igualtat de condicions”, ha dit Tello.

La selecció dels projectes que s’exposaran en les sales municipals la farà una comissió cientificotècnica que estarà conformada per membres de les associacions professionals del sector, persones del món acadèmic i tècnics de l’Àrea de Cultura.

Els projectes que es presenten a esta convocatòria pública i les propostes municipals es complementaran “per a aconseguir una oferta cultural de qualitat i diversificada que dignifique els espais on s’exposaran”, ha dit per acabar Tello.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.