Daniel Kyo, Tuerto, Orco i Abstrakce nous artistes confirmats al  festival Volumens Day que tindrà lloc el proper 20 de gener al Centre  del Carme

Festival Volumens en el Muvim

Festival Volumens en el Muvim

Daniel Kyo, Tuerto, Orco i Abstrakce nous artistes confirmats al  festival Volumens Day que tindrà lloc el proper 20 de gener al Centre  del Carme

•    Hear you calling, Pablo Arquiola, JackWasFaster, Miss_tra, Diego  Navarro, Estrato Aurora, Daniel Balboa i Julien Bayle completen el  cartell que comptarà també amb el taller Minilab dirigit a xiquets de  7 a 12 anys i la instal•lació lumínica de Radiante

València (10/01/2018). El Festival Volumens que se celebrarà el pròxim  20 de gener en el Centre del Carme, amb entrada gratuïta, completa el  seu cartell. Hear you calling, Pablo Arquiola, JackWasFaster,  Miss_tra, Diego Navarro, Estrato Aurora, Julien Bayle, Oroc, Daniel  Kyo, Tuerto i Abstrakce són els artistes confirmats. La programació es  completarà amb el taller Minilab a càrrec de l’escola Millenia dirigit  a nens d’entre 7 i 12 anys que té l’objectiu de desenvolupar la seva  creativitat musical i imaginació utilitzant l’equip d’un Dj  profesional; i la instal•lació lumínica de Radiante, que van  participar fa dos anys en el Burning Man amb el seu espectacle  Renaixement.
El Festival Volumens pretén ser una experiència sensorial, on els  sentits de la vista i l’oïda es complementen, confonen, reaccionen,  interaccionen i creen un llenguatge únic, transformant els espais on  es desenvolupen els espectacles que ofereix el festival. Un dels  objectius de Volumens és elevar l’exploració i la investigació  audiovisual (AV) a la categoria d’art, però sense oblidar el sentit  lúdic i didàctic.
Volumens Day, que compta amb el suport del Consorci de Museus de la  Comunitat Valenciana, comptarà amb artistes nacionals i internacionals  repartits en dues espais: la Sound Room (el Claustre Gòtic) i la AV  Room (la sala Goerlich).
El director del Centre del Carme, José Luis Pérez Pont, ha manifestat  que “el Centre del Carme es reafirma com a espai d’experimentació i  investigació artística interdisciplinària i açò significa acostar el  treball dels creadors al públic. En este sentit recolzar el festival  Volumens Day suposa un nou impuls al sector artístic i audiovisual  contemporani” i ha destacat el programa didàctic del festival “que  està en consonància amb el nostre objectiu de fer que la cultura  arribe a tota la ciutadania, sent l’art una important ferramenta de  desenrotllament personal per al públic infantil i juvenil”.

JulienBayle2
Sound Room
Orco (Fill Lex Records) vs Abstrakce, un combat musical de 2  novísismos segells valencians que representen a la incipient  estructura discogràfica valenciana. Tots dos miren al passat, però amb  una visió contemporània d’aquestes influències. Orco comença fa quatre  anys amb sessions esporàdiques d’electrònica properes a sons ebm,  dark-synth, minimal-synth i minimal-wave. Les seves sessions solen ser  bastant eclèctiques barrejant sons dels 80’s amb temes actuals. Acaba  de treure la seva primera referencia S/\RIN- Psychic Stress LP, un  disc fosc de pur Ebm industrial. Per la seva banda, Abstrakce és un  segell valencià de música experimental centrat en sons electrònics  diversos: ambient, kosmische, new age, library music… El segell,  format per Jonathan Bòrdes i Guillermo Cerdà, produeixen edicions  -sempre en vinil- on es cuida fins a l’últim detall i es fa un  homenatge a l’estètica de les avantguardes artístiques del S. XX  (futurisme, dadaisme, contructivismo) actualitzant-les al moment  present.
Després de 15 anys ja publicant material, Daniel Kyo s’ha convertit en  un referent quant a música electrònica de qualitat. Les seves sessions  són un recorregut pels diferents vessants de la música electrònica amb  eix entre el house i el techno. Ha publicat treballs per segells tan  diversos com Nitsa Traxx, Rotten City, Bordello A Parigi, Giallo Disc,  My Favorite Robot, Factor City, entre uns altres. Els últims anys ha  participat en festivals com a Primavera Sound o Electrosplash i és  dels pocs artistes nacionals que ha actuat en el respetadísimo  Panorama Bar (Berlín).
Sergio Díaz, ‘Here you calling’, va començar la seua relació amb la  música molt d’hora, escoltant discos dels seus pares (Jean Michel  Jarre, Vangelis, Pink Floyd, Neuronium, entre altres…). Aquestes  influències junt a una infància i adolescència traumàtiques, la clau  per a desenvolupar una filia per la música sacra i la impregnació  espiritual i melodramàtica.
Des de l’any 2007 fins al 2013, va formar part d’Hypnotica Colectiva  fent tasques de disseny i promoció d’esdeveniments junt a David  Verdeguer i Oscar Sogorb.  Aquest nova influència musical va provocar  un biaix artístic, que donà lloc al seu aka “Hesse”, on té cabuda una  faceta completament oscura, atmosfèrica i crua que va complementar tot  un ying i un yang a nivel artístic  personal.
Pablo Arquiola és un Disc-jockey valencià, pertanyent al colectivo  Pablo Arquiola és un Disc-jockey valencià, pertanyent al col•lectiu de  musica electrònica Hypnotica Col•lectiva. Actiu des de 2013, realitza  sessions de Techno Industrial, Electro i IDM. D’altra banda també  desenvolupa sessions on expressa el seu costat mes experimental, amb  estils com Dark Ambient, Death Industrial, Noise o Power Electronics.
JackWasFaster és el sobrenom de les produccions solistes de Manu  Cachero. Els seus sets germanen electrònica delicada, space disco  nòrdic, deep, balearic i house underground casi sempre baix de  revolucions. Després d’algunes remescles (FIRA FEM, ROLE, NIMIO) que  el van portar a formar part de l’edició Madrid 2015 del RedBull Music  Academy Bass Camp, ara està treballant en nous llançaments per a  Rotten City i en la reproducció de sets en viu amb una nova  configuració basada en el hardware.
“Transgressora, trencadora, innovadora, una evolució musical constant  amb patent pròpia”. Miss_tra en cabina desenvolupa sessions plenes  d’energia i profunditat, fusionant diferents estils i variants, sempre  predominant el techno com a base. Creant una atmosfera única on  mescla els sons més avantguardistes amb la contundència del groove que  la caracteritza. Ha actuat als clubs amb més renom de la Comunitat  Valenciana i ha compartit cabina amb artistes de gran calibre com  Maceo Plex, Paco Osuna, Marc Houle, tINI, Cora Novoa, Edu Imbernon.
Matthias Tazmann, Martinez Brothers, Los Suruba, Nuria Ghia, Dosem,  Marc Marzenit, etc… Gràcies a això comença a ser reclamada als  millors clubs del circuit espanyol i ciutats de tota Europa.
Encara que es caracteritza pel seu vessant techno, a Volumens Day farà  un set especial.

AV Room
La AV Room acollirà els projectes dels estudiants del Màster d’Arts  Visuals i Multimèdia. Amb el títol ‘Los que gritan’, l’artista  audiovisual Daniel Balboa utilitzarà objectes d’ús comú a interfície  per a reproduir samples de vídeo i audio, que mesclats amb diferents  elements bending crea peces sonores controlades en directe, formant  modulacions acompanyades d’imatges alterades.
Per la seua part, Misael Sámano-Vargas i Miguel A. Sislian Suez en  ‘Opus Silere’ recreen una performance sonora, que combina vídeo i art  sonor. Utilitzant la multimèdia d’autor, reflexiona sobre la presència  de la sal i el seu significat com a element redemptor.
Sintetizadors de fantasia, melodies RPG i pulsacions trance han  acompanyat a Diego Navarro al llarg de la seua vida. Ara ho intenta  ordenar tot al seu cap mitjançant un caòtic procés de producció,  canalitzat recentment a través del su fitxatge per Sweat Taste i el  llançament del Nurture EP, producte d’una obsessió amb la unió entre  tecnologia i natura i l’ASMR alienígena. Actualment es troba explorant  les noves possibilitats del disseny de so i la interacció amb la  música en entorns virtuals.
Jaime Romero aka Estrato Aurora, porta més de dos dècades a l’estudi  treballant amb màquines analògiques i tota una sort d’aparells. Amb  aquest nou projecte beu d’aquells sons antics recolocats a un pla  actual amb un aire de modernitat i frescor.
Al Live que oferirà al festival Volumens anirà acompanyat de les  visuals del duo de Vj’s Tuerto i constarà de material inèdit amb  components improvisats plens de baixos, pads i seqüències que  t’atrapen i hipnotitzen, a més presentarà alguns dels seus nous  treballs que acaben de publicar-se, o estan a punt d’arribar, de  diversos segells de diferents nacionalitats com: Bliq Rec, Appian  Souns, Discos Pandémicos, entre altres.
Un dels primers noms confirmats és l’artista multidisciplinari  establert a França, Julien Bayle, que presentarà ALPHA. Un espectacle  en viu que fusiona el so i les imatges en una matèria densa i  immersiva. Bayle va dissenyar i compondre la primera versió el 2014  mitjançant l’ús d’un procés creatiu molt nou: va fer créixer  progressivament les estructures musicals i va dissenyar el sistema de  generació de visuals al mateix temps. El sistema visual analitza el so  a temps real i genera dinàmicament els elements i les estructures que  es mostren en la pantalla durant l’execució. No hi ha filmacions  pregravades a ALPHA, només renderització 3D, amb la idea de produir i  generar cada vegada un instant únic.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.