Democratització de la informació

Joan Ribó. Alcalde de València.
image-430302

Joan Ribó

Alcalde de València

Estimats amics i amigues de Valencia Noticias, aprofite estes línies que m’ofereix Valencia Noticias per a saludar la tasca informativa que realitzeu i per a transmetre-vos la rellevància dels mitjans digitals en la nova era de la comunicació que vivim, basada en la immediatesa més absoluta.

Internet ha servit per a ‘viralitzar’ la informació de manera constant. Això, no hi ha cap dubte, ha suposat una democratització de la informació, perquè tots i totes podem ser alhora lectors i informadors. Però la tasca del periodista és insubstituïble, perquè en el mar de fons de la comunicació digital observem també la sobreinformació. La figura d’un periodista capaç de destriar el gra de la palla, de posar en relleu allò més interessant per a la ciutadania, i de contrastar les informacions, fa que les redaccions continuen sent essencials.

Com a alcalde de València, desitge que tota la ciutadania accedisca a la informació que més li afecta, i també a aquella que fa reflexionar. Per això valore especialment la pluralitat informativa. Estem treballant per a fer de València una ciutat d’on sorgisquen iniciatives positives; volem estar en el mapa de la innovació, del benestar de les persones, de la qualitat de vida… i encara que coste, són objectius irrenunciables. Donar més opcions als nostres veïns i veïnes implica que puguen tindre accés a esta informació, i este és un dels pilars que fonamenta la llibertat d’expressió en qualsevol democràcia.

Entre tots i totes, hem començat a fer de València una ciutat més participativa i dinàmica. És el nostre repte com a ciutat i com a govern municipal.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.