Desbloqueig de la T-2 amb una inversió de 50 milions per al tram comprés entre el carrer d’Alacant y l’Oceanogràfic

València Notícies | Redacció.- Dels 65 milions d’euros de fons europeus addicionals per a inversions que arribaran a la Comunitat Valenciana, un total de 20, als quals el govern autonòmic afegirà altres 30, serviran per a desbloquejar l’execució de la línia de transport públic T-2, actualment paralitzada, i escometre l’execució del tram comprés entre el carrer d’Alacant i l’Oceanogràfic, malgrat l’absència de finançament estatal per a “una infraestructura fonamental i prioritària per al Govern de la Nau”. Ho ha anunciat este matí el president de la Generalitat, Ximo Puig, juntament amb l’alcalde de València, Joan Ribó, després d’una reunió en la que també han estat presents els consellers María José Salvador i Vicent Soler.

 “És una profunda satisfacció poder desbloquejar una línia, la T-2, que és fonamental per a connectar molts barris de la ciutat, que passa per Regne de València i connecta Russafa i l’Eixample, que continua per  General Urrutia…Una línia de transport públic que unix servicis fonamentals com és la Ciutat de la Justícia i enclavaments molt turístics com la Ciutat de les Arts i les Ciències, amb l’esperança que al més prompte possible connecte també amb Natzaret, que  és un objectiu fonamental del Govern de la Nau”, ha manifestat Joan Ribó en esta compareixença al costat del president de la Generalitat, Ximo Puig, la consellera de Territori, María José Salvador, i el conseller d’Hisenda, Vicent Soler.Ximo Puig y Joan Ribó.

“Tant el govern de l’Ajuntament com el de la Generalitat sembla que de vegades ens dediquem a desembossar coses, perquè al seu moment -i també vinculat a la T-2- vam desembossar el problema de l’aparcament de la plaça de la Ciutat de Bruges. Ara es desbloqueja una línia de transport  per a la qual vam sol·licitar una inversió que considerem fonamental per a la ciutat de València als pressupostos generals de l’Estat”, ha afegit Ribó.

Ribó ha agraït al govern de la Generalitat “l’esforç que està fent per desembossar l’execució de la línia T-2, i l’acord que hui anunciem ens sembla un pas avant”. Després de valorar que “hui és un bon dia per a València perquè per al Govern de la Nau és molt important avançar en la mobilitat i en les connexions, que són un assumpte clau, no només per a la ciutat, sinó també per a tot l’àrea metropolitana”, Ribó ha tornat a reivindicar el finançament estatal. “Quan es fa el metro a Sevilla o a Màlaga hi ha inversions estatals anuals. Les podeu veure als pressupostos generals dels últims anys. Per què a València no hem tingut cap inversió? Quan es planteja un contracte programa per a subvencionar la mobilitat a l’àrea metropolitana de Barcelona, Madrid i altres ciutats, hi ha finançament estatal, i per a València el govern de Rajoy no destina res”.

L’alcalde de València ha tornat a recordar que “és imprescindible d’una vegada per sempre que el govern de l’estat recorde que a València tenim una àrea metropolitana amb 1,8 milions d’habitants que entren i ixen de la ciutat, i que igual que en les altres grans àrea metropolitanes s’ha de finançar tant la inversió com el funcionament del transport públic”.

D’estos 50 milions d’euros per a desbloquejar l’execució de la T-2 entre el carrer d’Alacant i l’Oceanogràfic, 30 són aportats per la Generalitat i els altres 20 són part de la reprogramació de fons europeus que “permetrà realitzar actuacions en diferents punts de la Comunitat Valenciana per un valor de 65 milions d’euros addicionals”, segons ha anunciat el president Ximo Puig en una compareixença al costat de l’alcalde Joan Ribó, i els consellers María José Salvador i Vicent Soler.

Ximo Puig ha destacat que estos 65 milions, dels quals 20 seran per desbloquejar l’execució de la T-2 en un tram que haurà d’estar conclòs abans de 2023, “suposen una nova mostra de confiança de les institucions europees en la gestió del nou govern de la Generalitat, que permetrà avançar en l’execució de la línia T-2 abandonada pels anteriors governs”. El president s’ha referit a dos anys “en els quals hem desplegat una intensa agenda per ressituar el prestigi i la reputació de la Comunitat Valenciana i generar una nova atmosfera que possibilite aconseguir acords com el d’estos 65 milions addicionals, 42 milions extra i 23 milions de reassignació de projectes.”

Puig ha agraït a l’alcalde “tota la col·laboració que hem tingut des de l’Ajuntament de València, i que continuarem tenint, per a avançar en un canvi de paradigma en el qual dos anys no són res quan es ve d’una situació en què el transport públic estava clarament abandonat a València i la seua àrea metropolitana”.

La consellera María José Salvador ha puntualitzat que l’actuació global per concloure totalment la T-2 és de 172 milions d’euros. No hi ha cap projecte fet sobre esta infraestructura i hem de començar de zero. Optar a estos primers 20 milions de fons europeus ha suposat un gran esforç perquè quan vam arribar al govern només ens vam trobar amb 200 milions soterrats i amb la necessitat de resetejar i amb el repte de reprendre per culpa de la mala planificació dels anteriors governs del Partit Popular, amb una absoluta falta de previsió i planificació des del punt de vista econòmic. Però el nostre objectiu és que la connexió entre l’Estació del Nord i Natzaret estiga al servici dels ciutadans en el termini de temps més curt”. Unes consideracions en les que ha abundat també el conseller d’Hisenda, Vicent Soler.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.