Diputació impulsa el foment del valencià

La Unitat de Normalització Lingüística de la Diputación de Valencia participa en la campanya «Canta, balla i aprén amb samarucs», una iniciativa dedicada al foment del valencià a través de la música entre els més menuts que ha sigut distingida amb l’Itinerari Emprenedor de l’Ajuntament de València.

La campanya inclou propostes didàctiques dirigides a un públic jove, entre tres i dotze anys. D’acord amb els promotors, esta iniciativa «naix de la necessitat real de molts docents, també de pares i mares, de completar l’educació dels seus alumnes i fills amb nous recursos musicals en valencià, a més d’altres activitats complementàries».

Samarucs_02

Samarucs parla, per una banda, del respecte al medi ambient, de coneixement del fet multicultural, de la necessitat de mantindre una alimentació sana, mentres les cançons aprofundixen en l’ús adequat de les noves tecnologies, el coneixement de la llengua i el respecte als majors.

La campanya de Samarucs «canta, balla i aprén», en la qual a més de la Diputació de València també col·labora la Acadèmia Valenciana de la Llengua, permetrà  minimitzar l’escasstat de recursos musicals en valencià adapatats al segle XXI que s’ha detectat en les últimes dècades i ampliar-ne el repertori amb deu noves cançons infantils.

Les noves cançons incorporen títols suggeridors com ara SamarucImagina i volaràsDe coloretsEl lleodofifantBen sana ben fortaLa festa de les paraulesNavegant navegantVerd groc i blauIxes a jugar? i Sense pressa.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.