Dos mesos de cultura a 10 barris de València és la proposta de la segona edició de ‘Cultura als barris’

El Péndulo | Redacció.- El pròxim cap de setmana arranca el projecte “Cultura als barris”, una iniciativa de la Regidoria de Patrimoni i Recursos Culturals que vol apropar la cultura a tots els valencians i les valencianes. Este matí, la regidora Glòria Tello ha presentat a la plaça de Patraix esta segona edició que durarà dos mesos i que es realitzarà a deu barris de la ciutat.

43 companyies i entitats participants amb més de 700 professionals oferiran un total de 85 activitats en cap de setmana als barris de València. Un projecte que ha augmentat en durada i en extensió, ja que en la passada edició es va efectuar a huit barris i enguany seran deu barris els que gaudiran d’esta proposta de l’Ajuntament, del 9 de setembre al 12 de novembre.

Glòria Tello presentando la iniciativa cultural.

La regidora Glòria Tello ha recordat este matí que “el projecte naix de la consciència que té la cultura a la societat, pensem que la cultura és un dret  i que tot el món té dret a gaudir d’ella”. “Cultura als barris” pretén descentralitzar la cultura als barris de la ciutat, afavorir l’hàbit d’assistència a activitats culturals i fomentar la creació de nous públics. A més, la regidora ha destacat que esta iniciativa “pretén democratitzar l’accés a la cultura, per a fer-la més accessible a les persones que ho tenen difícil per lloc de residència o per qüestions socials o econòmiques”.

La cultura arribarà als barris de Patraix, Les Tendetes, Aiora, La Llum, Orriols, Sant Marcel·lí, Arrancapins, Sant Antoni, Natzaret i Malilla, uns barris diferents als de l’any passat per a arribar a tots els valencians i les valencianes. En esta segona edició s’ha apostat per diversificar els estils i el públic al que va adreçat, generar continguts d’interès i de proximitat, fomentar la participació i difondre la història, la memòria i la llengua.

La regidora de Patrimoni i Recursos Culturals també ha subratllat la importància de promocionar amb este projecte els agents culturals que treballen a cada barri, per tal de “reconèixer i posar en valor el seu treball, i dignificar-los”. A l’hora de plantejar “Cultura als barris” s’ha tingut en compte la opinió del veïnat per tal de fer una programació específica a cada barri, atenent a les necessitats de cadascun.

Enguany s’han incorporat actuacions de caràcter escènic (teatre i dansa), s’ha col·laborat amb entitats culturals per a crear sinergies i s’han inclòs 12 concerts de banda de música, gràcies a un conveni amb el Palau de la Música. L’activitat cultural anirà cada setmana a cinc barris diferents per tal de crear un flux de moviment de població i afavorir que la gent conegue altres barris de la ciutat.

Les activitats són cine, circ, música clàssica, música de banda, jocs populars, tallers demostratius i participatius, teatre social, teatre d’humor, màgia, titelles, dansa, animacions infantils, narracions orals, recitals de poesia i contacontes. El pressupost total  de “Cultura als barris” és de 163.589 euros.

“Ens agradaria que València fóra una ciutat on tots els barris tingueren els mateixos servicis i accés a la cultura, evitar que siga una ciutat de barris de primera i de segona, volem equilibrar eixa balança i per això este projecte va a uns llocs molt concrets”, ha exposat Glòria Tello, “la nostra intenció és que en un futur València tinga les infraestructures culturals necessàries, i ja anem fent camí a les places”.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.