Economia concedeix 10 milions d’euros per a millorar 29 polígons industrials de la província de Castelló

sede-ivace-valenciaL’Ivace, dependent de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, ha concedit 10 milions d’euros per a subvencionar les actuacions de millora i modernització d’un total de 29 polígons industrials de la província de Castelló.

Aquestes ajudes es distribuiran en els exercicis 2018 i 2019. D’aquesta manera, en 2018 s’invertiran un total de 5,17 milions d’euros i 4,82 milions en 2019. Les subvencions formen part de la convocatòria d’ajudes de l’Ivace per a projectes de millora, modernització i dotació d’infraestructures i serveis en polígons, àrees industrials i enclavaments tecnològics amb caràcter bianual per als exercicis 2018 i 2019 que compta amb un pressupost total de 24,59 milions.

El conseller d’Economia Sostenible, Rafa Climent, ha assegurat que “si millorem els polígons estem millorant també la qualitat de vida dels treballadors i ciutadans que es beneficien d’actuacions com una major vigilància, millora de les zones verdes i de l’enllumenat i implantació de recorreguts biosaludables”.

Les comarques que es beneficiaran de les ajudes són el Alto Mijares que rebrà 37.609,67 euros en 2018 per a subvencionar les actuacions de millora en un 71,33%; el Alto Palancia, al qual s’han concedit 874.585,30 euros per a subvencionar les accions al 71,33% en 2018. Així mateix, en la Plana Alta l’Ivace s’han concedit 1,96 milions d’euros i en la Plana Baixa 6,39 milions d’euros amb un percentatge de subvenció del 79,73% en 2018.

Als polígons industrials de l’Alcalatén es destinaran 726.513 milions d’euros que permetran subvencionar la millora dels projectes al 71,33% en 2018.

Cal recordar que les subvencions de l’IVACE tenen un caràcter bianual per als exercicis 2018 i 2019. És a dir, poden ser per a projectes i/o actuacions anuals (executables en 2018) o plurianuals (executables en 2018 i 2019). Els municipis als quals se’ls concedisquen ajudes plurianuals tindran una subvenció del 100% en l’exercici 2019.

Els municipis beneficiaris de les ajudes són Villahermosa del Río, Sogorb, Cabanes, Castelló de la Plana, Les Coves de Vinromà, Sant Joan del Moró, Vilafamés, Les Alqueries, Betxí, Burriana, Xilxes, Eslida, La Llosa, Nules, La Vall d’Uixó, Vila-real, L’Alcora, Figueroles i Llucena.

Ajudes província Castelló 2017

Climent ha recordat que aquesta iniciativa es va engegar en 2017 i va beneficiar a 8 polígons industrials del Baix i Alt Maestrat i Els Ports amb una inversió d’1,94 milions d’euros.

Els polígons industrials van ser els següents: l’àrea industrial del ‘portal sel Mediterráneo’ de Vinaròs, el polígono ‘Capsades’ de Vinaròs, el polígono ‘Crta. Ulldecona’ de Vinaròs, el polígono industrial de San Rafael del Río, l’àrea industrial de Benicarló, el polígono industrial ‘Santa Bárbara’ de Sant Mateu, el polígono ‘Les Casetes’ de Morella i l’àrea industrial ‘Peiró Escala’ de Vilafranca.

Característiques ajudes

L’ajuda consisteix en una subvenció de fins al 100% dels costos considerats com a subvencionables amb limitacions: en els polígons industrials amb una superfície menor de 25.000 metres quadrats, la limitació s’estableix en 3 euros per metre quadrat en els polígons industrials amb una superfície major de 25.000 m², la limitació s’estableix en 2 €/m². En tot cas, el límit màxim d’ajuda serà d’un milió d’euros per polígon, àrea industrial o enclavament tecnològic.

Les ajudes es concediran sota el règim de concurrència competitiva comparant les sol·licituds presentades en els àmbits de cadascuna de les línies pressupostàries.

Actuacions subvencionables

Les actuacions susceptibles d’ajuda són l’obra civil que permeta la implantació de fibra òptica i altres serveis, vigilància a través de CCTV connectat a la policia local, carril bici, passarel·les de vianants, ampliació o creació de depuradores, millora de la imatge del polígon, millora de l’enllumenat públic, generació d’energia renovable i serveis contra incendis.

També se subvenciona la implantació d’ecoparc o de sistemes de gestió de residus, millora i implantació de zones verdes, ubicació sobre el viari de zones/recorreguts biosaludables, creació d’eines web amb informació del polígon industrial accessible a l’Ivace, millora viària (més aparcaments i/o vials, vials més amplis, nous accessos, senyalització i/o identificació de carrers, senyalització horitzontal i/o vertical de trànsit), millora del sanejament separatiu de les aigües residuals, millora en el subministrament d’aigua, bruta i potable i/o augment de cabal i pressió i dotació de subministrament de gas a alta i baixa pressió.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.